Cercetători chinezi: COVID-19 ar putea reveni în fiecare an, iar isteria se poate desfășura ani de zile

Autor: , in COVID-19 / IT/Ştiinţă / 28 aprilie, 2020, 17:42

O veste nu prea plăcută venită din partea cercetătorilor chinezi este că noul virus s-ar putea în fiecare an, astfel această isterie provocată de COVID-19 se poate desfăşura ani de zile.

Potrivit Bloomberg, specialiştii din China au susţinut ipoteza că noul coronavirus va reveni cel mai probabil în valuri, ca şi gripa şi că nu va dispărea prea curând. De asemenea, aceştia au declarat că sunt şanse minime ca noul virus să dispară aşa cum a făcut-o SARS, acum 17 ani, acesta având abilitatea de a infecta oameni fără a provoca simptome evidente, scrie Mediafax.

Medicii din China descoperă aproape în fiecare zi cazuri noi asimptomatice de coronavirus, chiar dacă au fost luate măsuri pentru a ţine epidemia sub control. Cercetătorul care a declarat că noul coronavirus va reveni în fiecare an, Jin Qi a mai spus: „Este foarte posibil să fie o epidemie care va coexista cu oamenii pentru o perioadă lungă de timp şi care este sezonieră”, a spus savantul.

Guvernele şi oamenii de ştiinţă au ajuns deja la un acord cu privire la faptul că virusul nu ar putea fi eliminat, chiar dacă au fost luate măsurile necesare eradicării acestuia. De asemenea, mai mulţi experţi în sănătate publică sunt de părere că virusul ar trebui răspândit într-un mod controlat în rândul populaţiei tinere.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *