Companii nerezidente noi, în dosarul pentru spălare de bani al lui Plahotniuc. Ce legături ar fi cu entități offshore din Hong Kong

Autor: , in Justiție / 28 aprilie, 2020, 18:14

Interpol nu l-a anunțat încă pe Vladimir Plahotniuc în căutare internațională, iar șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Serghei Gavajuc, dă asigurări că investigațiile în dosarul de spălare de bani în care figurează fostul lider al PDM sunt în desfășurare.

În timp ce Ambasada SUA anunță că Plahotniuc se află pe teritoriul SUA, iar autoritățile de la Chișinău nu cunosc încă locul exact al aflării acestuia, deputatul Lilian Carp face publice noi detalii despre dosarul în care fostul democrat este vizat, scrie zdg.md.

Potrivit deputatului, în urma investigării traseelor mijloacelor financiare care au ajuns în proprietatea lui Plahotniuc, în dosar au apărut două companii nerezidente, pe care fostul lider al PDM le-a indicat abia în declarația sa de avere și interese din timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 2019.

Informația este confirmată și de reprezentanții procuraturii, care precizează însă că „aceasta este o presupunere în curs de verificare în cadrul urmăririi penale”

Deputatul Lilian Carp menționează că potrivit materialelor cauzei penale în care este vizat Vladimir Plahotniuc, acesta ar fi primit, în perioada 17.12.2016 – 14.06.2019, mijloace financiare în valoare de aproximativ 9,553 442 euro, în calitate de împrumut, dividende și repartizarea beneficiului de la companiile nerezidente „Vanguard International” LTD și „Vanguard International Group” LTD.

Până în prezent, procurori nu au menționat că „Vanguard International” LTD și „Vanguard International Group” LTD ar fi fost implicate în schema infracțională investigată. În acest context, Ziarul de Gardă a solicitat Procuraturii o reacție cu privire la informațiile publicate de către deputatul Lilian Carp. În răspunsul recepționat, reprezentanții Procuraturii menționează că „aceasta este o presupunere în curs de verificare în cadrul urmăririi penale”:

Șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Serghei Gavajuc, ne-a comunicat că dosarul în care este vizat Plahotniuc este investigat în continuare și că au fost inițiate, suplimentar. comisii rogatorii: „În cazul în care vom avea ceva nou, vom anunța. Toate cauzele penale pe care societatea le consideră de rezonanță, toate vor fi mediatizate”.

Materialul integral poate fi citit integral aici.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *