Încă 3 moldoveni, răpuși de COVID-19. O fată de 23 de ani – cea mai tânără pacientă din Republica Moldova care a pierdut lupta cu boala

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 28 aprilie, 2020, 22:04

În Republica Moldova se înregistrează încă trei decese provocate de pandemia COVID-19. Astfel, bilanțul total al deceselor a ajuns la 107. Printre persoanele care au pierdut astăzi lupta cu boala este și o fată de 23 de ani, aceasta fiind și cea mai tânără pacienta care a fost răpusă de COVID-19.

Conform datelor prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, astăzi a decedat o femeie de 43 ani, din Drochia. Aceasta a fost internată la data de 22 aprilie la Spitalul din Bălți, în stare gravă. Comorbidități: anemie, diabet zaharat, insuficiență renală.

Cea mai tânără pacientă este o tânără de 23 ani, din Bălți. Ea a fost internată în stare extrem de gravă, la data de 27 aprilie, în cadrul Spitalului din Bălți. Comorbidități: insuficiență renală, insuficiență respiratorie acută.

Tot astăzi a pierdut lupta cu COVID-19 și un bărbat de 63 ani, din Căușeni. Aceasta a fost internat la data de 23 aprilie, la spitalul din Anenii Noi. Comorbidități: Glomerulonefrită cronică difuză, hipertensiune arterială.

Până la ziua de azi, 975 persoane au fost tratate, dintre care 50 persoane au fost externate pe parcursul zilei de ieri, iar 107 persoane au decedat din cauza COVID-19.

157 de cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost confirmate astăzi, 28 aprilie, în Republica Moldova. Astfel, bilanțul total s-a ridicat la 3.481 de cazuri confirmate.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *