Cercetătorii au demonstrat cât de repede se răspândeşte coronavirusul într-o clădire de birouri

Autor: , in COVID-19 / 29 aprilie, 2020, 13:58

Oamenii de ştiinţă au urmărit modul agresiv în care noul coronavirus se răspândeşte într-o clădire de birouri în plan deschis, având ca date de studiu un call center afectat de pandemie în Coreea de Sud, relatează Yahoo News, citat de Mediafax.

Studiul realizat de Centrul pentru controlul Bolilor din Coreea de Sud şi-a îndreptat atenţia asupra unei clădiri din Seul ce avea astfel de birouri de la etajul unu până la etajul unsprezece. Clădirea a fost în intens mediatizată în luna martie datorită numărului de mare de infectaţi.

Din 1143 de oameni testaţi, 97 au fost depistaţi cu noul coronavirus, air din cei 97 un număr de 94 lucrau la etajul 11 unde se afla call centerul cu birouri deschise şi amplasate aproape unul de altul. La acest etaj lucrau 216 oameni, iar procentul celor infectaţi este de 43,5% precizează cercetătorii în studiul publicat în jurnalul de ştiinţă CDC.

Pandemia arată în mod alarmat că virusul poate să fie foarte contagios în birouri aglomerate precum cele de tip call center.

Studiul are şi o parte pozitivă notând că infecţia a fost aproape exclusiv la etajul 11 demostrând că forma principală de infectare este contactul direct.

Totuşi ca o măsură de precauţie toate persoanele din clădire au fost testate, iar toţi cei ce au stat mai mult de cinci minute în clădire sau în aproprierea ei au primit mesaje de informare şi recomandarea de a merge să se testeze în cel mai scurt timp. Depistarea celor 16.628 de persoane ce au primit astfel de mesaje s-a făcut prin intermediul telefoanelor mobile şi a datelor privind locaţia de pe dispozitive.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X