Igor Dodon și Vladimir Țurcan. Foto: Igor Dodon/FB

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) se întrunește joi în ședință, pe ordinea de zi fiind 14 subiecte. Printre subiectele ce vor fi dezbătute mâine de membrii CSM se numără și cererea liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, privind inițierea procedurii de urmărire disciplinară a fostului președinte al Curții Constituționale (CC), Vladimir Țurcan.

Năstase a depus demersul în adresa CSM la 13 aprilie, când Țurcan deținea funcția de președinte al Înaltei Curți și se întâmpla după ce șeful statului Igor Dodon a declarat că l-a sunat pe Țurcan să discute despre decizia CC de suspendare a legii prin care Guvernul și-a angajat răspunderea, iar acesta i-ar fi raportat cine și cum a votat pentru suspendarea acțiunii legii, care ulterior a fost anulată de CC, într-o ședință la care Țurcan s-a abținut să participe.

Amintim că prin vot de neîncredere dat de membrii CC, Țurcan a fost demis din funcția de președinte al CC. Locul acestuia a fost ocupat de Domnica Manole.

De menționat că astăzi deputatul socialist Vasile Bolea a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cu solicitarea de a ridica mandatele a trei judecători ai Curții Constituționale – Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca. Ultimii doi sunt judecătorii, la propunerea cărora a fost inițiată ședința în care Vladimir Țurcan a fost demis din funcția de președinte al Curții, fiind înlocuit cu Domnica Manole. În sesizarea sa, Bolea motivează că cei trei magistrați au încălcat jurământul depus, prin divulgarea secretului deliberării la alegerea Președintelui Curții Constituționale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here