Doar în parcuri! Aflarea în păduri, terenuri sportive și de joacă este în continuare interzisă, precizează autoritățile

Autor: , in COVID-19 / Populare / Social / 29 aprilie, 2020, 14:24

Relaxarea restricțiilor privind aflarea în locurile publice a persoanelor în perioada stării de urgență se referă doar la parcuri, în timp ce rămân a fi valabile interdicțiile privind ieșirea în alte spații publice cum ar fi păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement etc.

Un răspuns în acest sens i-a fost expediat Avocatului Poporului ca reacție la demersul anterior al Ombudsmanului, prin care s-a solicitat stabilirea unor condiții clar definite privind aflarea în locurile publice a persoanelor, pentru evitarea aplicării unor măsuri de răspundere disproporționate.

În răspunsul primit de la secretarul general al Guvernului se menționează că, potrivit pct. 2 din Dispoziția nr.3 dn 23 martie 2020, începând cu data de 25 martie curent, a fost interzisă aflarea persoanelor în spațiile publice, cu specificarea acestor spații (parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement), în timp ce prin Dispoziția nr. 21 din 24 aprilie 2020, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a stabilit în mod expres, la pct. 6, că începând cu data de 27 aprilie 2020 aflarea în parcuri este deja permisă, cu respectarea anumitor cerințe (aflarea în grupuri nu mai mari de trei persoane și menținerea distanței sociale).

Astfel, din analiza comparativă a acestor prevederi reiese cu claritate că aflarea în alte spații publice (păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement), cu excepția parcurilor, este în continuare restricționată. Or, în opinia CSE, aflarea persoanelor în aceste spații încă continuă să prezinte un risc iminent de infectare si răspândire a virusului.

Citește și: (VIDEO) Ieșirea în parcuri și activitatea magazinelor nealimentare, permisă din 27 aprilie. Bugetarii rămân acasă până la 4 mai

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Iata inca o dovada cum ei duc cetatenii eroare si iar amenzi usturatoare se vor aplica ! Ei singur nustiu ce e cu viata lor !!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X