În România 11%, în Ucraina 19%, în Moldova 26%; Continuă infectarea masivă a medicilor

Autor: , in COVID-19 / Populare / 29 aprilie, 2020, 13:32

În Republica Moldova, numărul cadrelor medicale infectate cu noul tip de coronavirus a ajuns la 932, în condițiile în care în continuare se înregistrează o contaminare semnificativă în rândurile operatorilor sanitari.

Potrivit ultimelor date oferite de Ministerul Sănătății, numărul cadrelor medicale infectate cu noul tip de coronavirus a ajuns la 932, adică aproape 26% din totalul persoanelor depistate pozitiv în țara noastră.

Procentul este mult mai mare decât în România, acolo unde potrivit ultimelor date, unul din nouă infectați este cadrul medical, adică aproximativ 11%. Rata medicilor infectați în România a scăzut în ultimele săptămâni, în condițiile în care în prima perioadă de după declanșarea pandemiei era de aproape 15%.

O situație dificilă este și în Ucraina, acolo unde potrivit datelor disponibile la 25 aprilie, 19% din persoanele infectate erau medici.

Este totuși de precizat că atât în România cât și în Ucraina, personalul medical este testat în mod prioritar.

De altfel, cele două state au efectuat mult mai multe teste decât Republica Moldova până în prezent.

Astfel, potrivit celor mai recente statistici, Ucraina a efectuat 104.544 de teste, dintre care s-au dovedit a fi pozitive 9.866, adică o rată de 9,44%.

Iar România a efectuat până astăzi 166.993 teste, dintre care s-au dovedit a fi pozitive 11.978, adică o rată de 7,2%.

În Republica Moldova s-au efectuat doar 17.228 de teste, dintre care pozitive s-au dovedit a fi 3.638, adică o rată de peste 21%.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X