„S-a respectat distanța, dar nu și numărul de persoane”. Ce spune Poliția despre flashmobul de azi din Capitală

Autor: , in Social / 29 aprilie, 2020, 17:36

Un grup de persoane a protestat astăzi în fața monumentului lui Ștefan cel Mare din centrul Capitalei, cerând stoparea amenzilor aplicate abuziv și soluții din partea autorităților pentru agenții economici. Poliția a precizat că, distanța socială a fost respectată, însă, nu a fost respectat numărul de persoane.

„Cu referire la acest eveniment, precizăm că potrivit Dispoziției 21 din 24 aprilie curent a Comisiei pentru Situații Excepționale, începând cu 27 aprilie curent este admisă aflarea în parcuri a grupurilor formate din cel mult 3 persoane, cu respectarea distanței sociale. Astfel, în situația acțiunii de astăzi, distanța socială a fost respectată, dar numărul de persoane a fost mai mare de 3, fiind încălcate prevederile Dispoziției sus-numite. Cunoscând riscurile, organizatorii au preconizat acțiunea din timp, respectiv, au fost conștienți că va participa un număr mai mare decât 3 persoane”, au menționat reprezentanții Poliției Republicii Moldova.

Poliția a anunțat că, examinează toate circumstanțele de fapt și de drept, iar în cazul constatării de nerespectare a dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale, persoanele care se fac vinovate vor fi sancționate conform legislației în vigoare.

La acest subiect: Flashmob la Chișinău, pe timp de pandemie. Ce revendicări au manifestanții

Toate persoanele fizice sau juridice care vor ignora prevederile menite să protejeze oamenii vor fi sancționate conform legislației în vigoare. Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice”, în cazul în care a fost pusă în pericol sănătatea publică, persoanele fizice riscă amenzi de la 22.500 la 25.000 de lei, iar persoanele juridice – de la 50.000 la 75.000 de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *