(VIDEO) Usatîi: Patru judecători ai Curții Constituționale sunt filați. Se ocupă Flocea și Gumeniuc

Autor: , in Politic / Populare / 30 aprilie, 2020, 15:25

Patru judecători ai Curții Constituționale sunt în prezent filați, iar în adresa lor se încearcă inclusiv organizarea unor „provocări”, acuză primarul de Bălți, Renato Usatîi.

Usatîi a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că totul s-ar face la comanda președintelui Igor Dodon și ar fi „coordonat” de fostul consilier prezidențial Artur Gumeniuc (actual vicedirector SIS) și șeful Centrului Național Anticorupție, Ruslan Flocea.

Potrivit lui Usatîi, cei 4 judecători vizați sunt Domnica Manole, Nicolae Roșca, Liuba Șova și Serghei Țurcan. El susține că principala vizată ar fi președinta Curții Constituționale.

„Acum doamnei Domnica Manole vor să-i organizeze o provocare. Să găsească așa-zise victime în dosarele sale, care să spună că i-au dat mită. Vor să realizeze tot felul de discuții, în care să discute oameni care i-ar fi dat mită doamnei Manole”, a acuzat Usatîi.

Politicianul a mai declarat că toți cei 4 sunt supuși unor acțiuni de filaj în prezent, iar că acestea ar fi gestionate tot de angajați ai CNA. Este vorba despre 4 angajați, inclusiv șefi de direcție ai CNA, care se ocupă de aceste acțiuni

Potrivit primarului de Bălți, toate acțiunile care se întreprind împotriva acest judecători sunt ilegale.

Anterior, mai mulți lideri ai Partidului Acțiune și Solidaritate, printre care președinta Maia Sandu și deputatul Sergiu Litvinenco, au declarat că ar avea informații precum că „președintele Igor Dodon și complicii lui au pornit o adevărată vânătoare împotriva judecătorilor Curţii Constituţionale”.

Ei au fost invitația la Procuratura Generală pentru declarații în acest sens, dar potrivit unui comunicat al instituției, au refuzat să facă acest lucru.

În replică, Procuratura i-a acuzat că ar opera cu „acuzații sterile” „de dragul PR-ului politic”.
Bîtca Iaroslav și Radu Starinschi

Marcel Tabarcea și Drăguțanu Victor organizează provocări ca să vină cineva să declara că Domnica Manole a luat mită de la cineva.

Deocamdată CNA și SIS nu au reacționat la aceste acuzații.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X