Avionul gratuit al rușilor, lăudat de Dodon, a costat Republica Moldova 59 tone de combustibil

Autor: , in Politic / 1 mai, 2020, 14:24

Aeronava care a livrat din China în republica Moldova peste 50 de tone de echipamente medicale și mijloace de protecție, și care, potrivit președintelui Igor Dodon, a fost oferită gratuit de ruși gratuit, a fost alimentată cu combustibilul unei companii din Republica Moldova. În schimb, compania respectivă va fi scutită de plata impozitelor către bugetul de stat.

Decizia de a scuti compania de plata impozitelor a fost luată de Comisiei Situații Excepționale (CSE), prin dispoziția nr. 24 din 29 aprilie.

„Cheltuielile pentru alimentarea aeronavei An 124 cu combustibil Jet A în cantitate de 59 tone, în cadrul primirii ajutorului umanitar pentru lupta cu COVID-19 acordat de Guvernul Republicii Populare Chineze Republicii Moldova la data de 19 aprilie 2020, suportate de către S.R.L. Lukoil Moldova, se deduc în scopuri fiscale la determinarea impozitului pe venit”, se arată în dispoziție.

Deocamdată nu se știe care este suma impozitelor de care compania respectivă va fi scutită.

Amintim că, la 19 aprilie un avion rusesc a livrat din Shanghai (China) în Republica Moldova peste 50 de tone de echipamente medicale și mijloace de protecție, pentru persoanele și instituțiile ce se află pe prima linie în lupta cu COVID-19. Atunci, șeful statului Igor Dodon declara că avionul pus la dispoziție de ruși este gratis.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X