Ce va face Usatîi cu banii restituiți de medicii români

Autor: , in Social / 1 mai, 2020, 15:34

Banii oferiți de primarul de Bălți, Renato Usatîi, medicilor români și restituiți vor fi transferați în contul Primăriei municipiului Bălți, deschis special pentru donațiile îndreptate în lupta cu COVID-19. Despre aceasta se spune într-un mesaj al edilului, postat pe pagina sa de Facebook.

„Le-am oferit medicilor români ajunși ieri la Bălți câte o mie de dolari în semn de recunoștință pentru gestul lor nobil, dar și pentru că faptul că tot în acest fel am decis să susțin cadrele medicale de la Spitalul Clinic Bălți, care tratează pacienți infectați cu noul coronavirus. Într-un comunicat de presă, Ambasada României în Republica Moldova menționează că misiunea personalului medical român în Republica Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19 este una umanitară, România suportând integral costurile legate de desfășurarea acesteia. Am luat act de returnarea banilor care vor fi transferați imediat în contul Primăriei municipiului Bălți, deschis special pentru donațiile îndreptate în lupta cu COVID-19”, susține Renato Usatîi.

Banii pe care primarul de Bălți, Renato Usatîi, i-a oferit medicilor români veniți în Republica Moldova pentru a ajuta în lupta cu pandemia COVID-19 i-au fost restituiți.

Ambasada României în Republica Moldova anunță că atunci când au primit plicurile, medicii români au crezut că este vorba de vreo medalie, însă ulterior au identificat că în plicuri erau bani, astfel, au decis să îi restituie.

„Aceste sume au fost returnate integral la 1 mai 2020 în prezența presei locale. Ambasada reiterează faptul că misiunea personalului medical român în Republica Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19 este una strict umanitară, România suportând integral costurile legate de desfășurarea acesteia”, se arată într-un comunicat remis de Ambasada României în Republica Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X