Sursă foto: Jurnal de Chișinău

Deputata PDM Ruxanda Glavan a anunțat că părăsește partidul condus de către Pavel Filip și aderă la fracțiunea parlamentară Pro Moldova, condusă de către Andrian Candu.

Într-o postare pe Facebook, Glavan s-a arătat „dezamăgită” de conducerea Partidului Democrat, pe care o acuză că folosește „puterea strict pentru interese”.

Ea califică așa-zisul proces de „resetare a Partidului Democrat” drept „lut cu pleavă” și o „încercare disperată de a liniști spiritele și de a rămâne măcar oleacă deasupra apei”.

„Apoi „măcar încă oleacă” la guvernare. Credeam că sunt intenții bune în declarațiile publice despre păstrarea cursului pro-european, despre democrație internă și condamnarea metodelor subversive de a face politică. Dar acțiunile care au urmat au demonstrat contrariul. Un fel de „fapte, nu vorbe”! Jocuri noi după reguli vechi: câțiva oameni decid, restul subsemnează și nu pun întrebări. Cel puțin așa am simțit-o eu. Niciun gram de coloană vertebrală REALĂ a partidului în raport cu partenerii de coaliție. Doar ofticări de ochii lumii!”, acuză Glavan.

Ea susține că „pandemia” a fost „ultima picătură” care a determinat-o să ia această decizie.

„Am avut tangență mulți ani cu domeniul medical, atât în funcții publice, cât și în cadrul partidului. În pofida acestui lucru, de la declararea stării de urgență, n-au binevoit să-mi ceară ajutorul, opinia, expertiza, sfatul, deși partidul “este la guvernare într-o alianță”. Le-au făcut pe toate de capul lor și adesea – anapoda: statistici în loc de strategie și plan de acțiuni, aprobarea tardivă a protocoalelor, remanierea absurdă de la SCR, infectări masive ale colaboratorilor din sănătate, acuzații că medicii nu pot folosi echipamentele de protecție, în timp ce ele lipseau, de rând cu instruirile adecvate; promisiuni deșarte despre indemnizații tuturor celor infectați sau testări ale cadrelor medicale etc. Acum vine anunțul despre relaxare în timp ce numărul de îmbolnăviri crește. O decizie pe care o critică însuși omul promovat de ei la șefia ANSP. De…”sejurul plăcut în Moldova” urat medicilor români veniți să ne ajute, tac și port rușinea în locul lor. Teatrul absurdului!”, a mai scris Glavan, precizând că se va alătura grupului Pro Moldova.

În urma acestei mutări, PD rămâne cu 21 de deputați, iar Pro-Moldova ajunge la 8.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here