Încă 3 moldoveni au fost răpuși de COVID-19, printre care și un medic

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 1 mai, 2020, 13:24

Alte trei decese s-au înregistrat în Republica Moldova în ultimele ore din cauza noului tip de coronavirus, potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Printre ultimele 3 decese înregistrate este și un medic din Fălești.

A decedat medicul traumatolog Igor Cheptea care a activat în cadrul spitalului raional Fălești, fiind confirmat cu infecția COVID-19.

„Domnul Cheptea a fost un specialist valoros pentru întreg sistem medical. De-a lungul carierei sale a tratat mii de pacienți. Exprimăm sincere condoleanţe familiei și colegilor”, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

S-a stins din viață și un bărbat de 66 ani, din Bălți. Acesta a fost internat la data de 7 aprilie, în cadrul spitalului din Bălți. Comorbidități: Hipertensiune arterială, ictus cerebral, boală cronică renală.

Răpusă de COVID-19 a fost și o femeie de 49 ani, din Cahul. Ea a fost internată la data de 22 aprilie în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă. Diagnosticul final: Pneumonie interstițială polisegmentară bilaterală, evoluție gravă. Insuficiență respiratorie progresivă. Sindrom de detresă pulmonară. Șoc septic.

Până la ziua de azi, au fost înregistrate 3.897 cazuri de infectare cu noul Coronavirus, dintre care 448 cazuri sunt din Transnistria.

Bilanțul deceselor în Republica Moldova a ajuns la 122. Pe parcursul zilei de ieri, au fost externate 90 persoane. În total 1.272 persoane au fost tratate.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X