„Nu intrăm în polemici cu inculpații”. Reacția Procuraturii Generale privind declarațiile făcute de ex-șeful Procuraturii Anticorupție

Autor: , in Actualitate / Social / 1 mai, 2020, 14:08

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat că procurorul general Alexandr Stoianoglo ar îndeplini anumite indicații politic, întrebându-se retoric dacă acest lucru îl face conștient sau dacă este „incompetent” și ghidat de adjunctul său Ruslan Popov. Procuratura Generală a reacționat la aceste declarații spunând că „nu intră în polemici cu inculpații”.

Cotidianul.md a solicitat reacția Procuraturii Generale, după ce Viorel Morari a făcut mai multe declarații despre activitatea instituției, inclusiv despre procurorul general Alexandr Stoianoglo.

„Procuratura nu intră în polemici cu inculpații. Este o reacție firească a unui inculpat și urmărit penal, pe care-l așteptăm cu probe în instanță și procuratură. Înțelegem și ne pare rău pentru starea de neputință, agonie și isterie în care se află mai ales acum, când vociferează acuzații la indicația celor, pe care i-a acoperit cât timp a fost în funcție. Prestația în cadrul emisiunii de ieri a reconfirmat temeinicia deciziilor luate în privința sa”, este reacția Procuraturii Generale.

Amintim că, Morari a mai declarat și că, procurorul general-adjunct Ruslan Popov ar avea interacțiune cu politicul.

„Până la capăt nu am clarificat, Stoianoglo este incompetent și pur și simplu este ghidat din spate de către adjunctul său superb Popov sau el face împreună cu Popov. Apropo, domnule Stoianoglo, vă recomand să fiți foarte atent la acțiunile locțiitorului dumneavoastră Popov. Eu cred că în curând veți constata anumite divergențe în ceea ce se declară și ceea ce se face, cum dumneavoastră ați declarat duble standarde așa și Popov. Mai mult ca atât, are o anumită interacțiune cu politicul. Cel mai interesant, despre Stoianoglo sigur nu pot să zic, dar Popov direct are interacțiune cu mediul politic și primește anumite indicații de la guvernare”, a acuzat Morari.

Vezi și: (VIDEO) Mesajul lui Morari către Stoianoglo: Sunteți incompetent și ghidat de Popov, sau conștient faceți?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X