Foto: Igor Dodon/FB

Șeful statului a venit cu un mesaj de mulțumire pentru statul român, care a trimis o echipă de medici în Republica Moldova, a aprobat un ajutor de echipamente medicale și o asistență financiară de circa 3,5 milioane de euro pentru combaterea COVID-19 în Republica Moldova. „Prietenul la nevoie se cunoaște”, afirmă Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

„Vreau să aduc mulțumiri speciale poporului român și personal președintelui României, Klaus Iohannis, pentru suportul acordat Republicii Moldova.

Suntem recunoscători pentru acest ajutor umanitar binevenit, în valoare de 3,5 milioane de euro, care presupune 500 mii de măști, 50 mii de combinezoane și un set important de medicamente. Totodată, cel mai valoros ajutor pentru noi în această perioadă sunt medicii români care au ajuns ieri la Chișinău pentru a ne oferi o mână se sprijin în lupta împotriva Covid-19”, a scris președintele.

„Știu că România a fost mereu alături de noi, iar țările noastre sunt legate nu doar prin spațiul geografic și cultural comun, dar și prin aceeași viziune de modernizare și dezvoltare în spirit european”, a mai scris Igor Dodon.

„Consider că ceea ce contează cu adevărat în dialogul dintre ambele state este accentul pe bunăstarea și securitatea cetățenilor noștri, departe de zona tipic geopolitică. Iar astfel de momente de întrajutorare arată că frații noștri de peste Prut sunt săritori la nevoie, sunt adevărați parteneri strategici ai Republicii Moldova și noi, din partea noastră, vom opta în continuare pentru consolidarea acestor bune relații în toate domeniile”, a adăugat el.

Amintim că, deși a vorbit astăzi în cadrul vlogului său „Președintele răspunde” despre țările care au acordat ajutor Republicii Moldova în lupta cu COVID-19, Igor Dodon a omis să se refere la ultimele ajutoare venite din partea României. Totodată, deși ceremonia de primire a echipei de medici români a avut loc ieri, 30 aprilie, la fel și votul din Guvernul României pentru alocarea sumei de 3,5 milioane de euro, șeful statului moldovean a venit abia astăzi cu un emsaj de mulțumire, deși în alte situații o făcea imediat. Drept exemplu poate fi oferit sosirea la Chișinău a unui lot de echipamente de protecția din China, cu un avion al Federației Ruse. Deși evenimentul a avut loc seara, Igor Dodon a mers la aeroport și a exprimat mulțumiri chiar de acolo.

Citește și: Guvernul României a aprobat un ajutor umanitar de circa 66 milioane de lei pentru R. Moldova

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că România va trimite în Republica Moldova o echipă de medici şi personal medical, dar şi materiale de protecţie.

Astfel, joi, 42 de medici și asistenți voluntari au ajuns în Republica Moldova, într-o misiune de două săptămâni.

Citește și: Echipa de medici şi personal medical din România, întâmpinată la frontieră (FOTO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here