(VIDEO) Cum a fost posibilă moartea tinerei de 23 de ani, bolnavă de COVID-19? Răspunsul autorităților

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / 1 mai, 2020, 13:34

Cum a fost posibl ca o tânără de 23 de ani din municipiul Bălți, infectată cu COVID-19, să moară la mai puțin de 24 de ore de la internarea în spital? Această întrebare a răsunat în cadrul conferinței de presă de vineri a Ministerului Sănătății privind situația epidemiologică de COVID-19 din Republica Moldova.

Deși recunosc că este un „caz ieșit din comun”, pe care-l „regretă”, autoritățile menționează că pacienta nu s-a adresat la medic până în momentul în care a fost internată și și-a administrat medicamente la domiciliu.

Totodată, rezultatele investigațiilor medicale pe acest caz vor fi gata odată cu finalizarea expertizei de medicină legală.

„Din datele obținute în proces de evaluare a cazului, am constatat că persoana respectivă nu s-a adresat la instituția medicală pe parcursul perioadei de până la internare. Din spusele rudelor la care ea a venit cu o zi înainte de internare, pacienta a primit tratament în condiții de ambulator, desinestătător, și aici este important pentru populație de a nu admite automedicația. Este foarte important că la oricare simpton de boală respirație persoana să se adreseze inițial medicului de familie”, a declarat Tatiana Zatic, șeful Direcției Politici în domeniul Asistenței Medicale Urgente și Comunitare.

„Persoana respectivă a fost internată, decesul a fost până la 24 de ore. Este un caz de medicină legală, respectiv va fi expertizat și va fi deja în contextul rezultatelor pe care le vom obține după această expertizare”, a mai spus funcționara.

Potrivit Tatianei Zatîc, tânăra lucra la o benzinărie, iar autoritățile stabilesc în prezent persoanele care au contactat cu ea la locul de muncă.

Amintim că moartea tinerei a fost anunțată marți, 28 aprilie. Potrivit Ministerului Sănătății, pacienta a fost internată în stare extrem de gravă, la data de 27 aprilie, la spitalul din Bălți. Aceasta suferea de insuficiență renală și insuficiență respiratorie acută.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X