Ce se „coace” în Partidul Democrat? Nichiforciuc: Luni, democrația veritabilă din PDM va mai face un pas înainte

Autor: , in Politic / Populare / 2 mai, 2020, 17:21

„Aș fi preferat să aibă răbdare până luni, când democrația veritabilă din PDM va mai face un pas înainte”. Afirmația îi aparține deputatului Eugeniu Nichiforciuc și a fost scrisă într-o postare în care democratul se referea la plecarea din partid a deputatei Ruxanda Glavan.

„Politica înseamnă lupta pentru democrația internă în partid spre binele țării. Îmi pare rău că, colega noastră dna Ruxanda Glavan a luat această decizie. Înțeleg și de ce. Este adevărat că a avut multe motive, dar era mai bine să discutăm în interiorul partidului înainte de a face acest pas. Au fost bune și rele pe parcurs, dar este important să păstrăm partidul unit și puternic.

Aș fi preferat să aibă răbdare până luni, când democrația veritabilă din PDM va mai face un pas înainte”, a scris Nichiforciuc.

Democratul nu a răspuns la telefon pentru a ne spune ce se va întâmpla luni.

Amintim că vineri, 1 mai, Ruxanda Glavan a anunțat că părăsește partidul condus de către Pavel Filip și aderă la grupul parlamentar Pro Moldova, condus de către Andrian Candu.

Într-o postare pe Facebook, Glavan s-a arătat „dezamăgită” de conducerea Partidului Democrat, pe care o acuză că folosește „puterea strict pentru interese”. Ea califică așa-zisul proces de „resetare a Partidului Democrat” drept „lut cu pleavă” și o „încercare disperată de a liniști spiritele și de a rămâne măcar oleacă deasupra apei”.

Astfel, PDM rămâne cu 21 de deputați, iar Pro-Moldova ajunge la 8.

Citește și: Adresarea lui Candu către democrați: Numărul celor care vor pleca va crește mult mai repede decât vă puteți imagina

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X