„Trăiesc un sentiment profund de rușine”. Ex-ministra Sănătății acuză autoritățile de rea intenție privind medicii din România

Autor: , in COVID-19 / Politic / 2 mai, 2020, 17:08

„Trăiesc un sentiment profund de rușine pentru tot ce li s-a organizat ieri colegilor noștri aici”. Afirmația îi aparține fostei ministre a Sănătății din Guvernul Sandu, Ala Nemerenco. Aceasta a criticat modul în care autoritățile au organizat primirea și, în special, cazarea grupului de medici din România, veniți să ajute la combaterea COVID-19 în Republica Moldova pe parcursul a două săptămâni.

„Medicilor români ministerul nesănătos al sănătății noastre nu le permitea organizarea unui eveniment oficial de bun venit în aer liber (conform regulilor carantinei în care se poate păstra de către toți participanții distanța socială). Nu le-a oferit nici Piața Marii Adunări Naționale, nici oricare alt spațiu larg și deschis. Se insista doar pe spațiu închis – să nu-i vadă nimeni, să nu pară evenimentul prea fastuos. Nici macar Palatul Republicii care ajunsese o piesă de compromis (spațiu închis dar larg) nu a fost acceptat. Нет, нет и ещё раз нет! era răspunsul care venea la orice opțiune.

Unica soluție pe care stătea ferm autoritatea chiar de la început era sala de ședințe a unui spital COVID (contrar tuturor regulilor!) în care îi băgau pe toți grămăjoară, unul peste altul. După multe insistențe, discuții, s-a acceptat через не могу acel mic scuar din fața spitalului clinic republican”, a scris Ala Nemerenco pe Facebook.

Vezi și: (STOP CADRU) Dumbrăveanu urează „sejur plăcut” medicilor români veniți să lucreze în spitalele din R. Moldova

„Dacă la istoria cu căminul se mai putea de acoperit cu țară săracă, nu avem condiții mai bune, aici este vizibilă fără microscop doar rea intenție.

Trăiesc un sentiment profund de rușine pentru tot ce li s-a organizat ieri colegilor noștri aici – numai curse și bătaie de joc. Rușine însă ar trebui să le fie guvernanților… Vă mai miră de ce li s-a urat sejur plăcut? A fost și asta în bătaie de joc”, a mai scris ea.

Citește și: Banii oferiți de Usatîi medicilor români au fost restituiți

Ieri, președintele PUN, Octavian Țîcu, a anunțat că medicii români au fost schimbați dintr-un cămin în altul și abia seara au fost cazați la hotel, după ce au cărat valizele dintr-un cămin în altul. „Sejurul plăcut” al medicilor români s-a transformat ieri într-un coșmar, a anunțat deputatul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • D-na ministră, dacă dodon trădătorul și clica s-au angajat să slujească unui stat agresor față de R.Moldova, dumneata crezi că, ei pot avea grijă față de frații noștri de peste Prut? În caz contrar, putin îi mistuie pe toți.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X