Belarusul va organiza parada militară din 9 mai, în pofida coronavirusului. Ce spune Lukaşenko,

Autor: , in Externe / Politic / 3 mai, 2020, 19:35

Belarusul intenţionează să desfăşoare conform programului stabilit marea paradă militară din 9 mai pentru marcarea a 75 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, în pofida epidemiei de COVID-19.

„Nu putem pur şi simplu să anulăm parada. M-am gândit la aceasta de mult timp”, a declarat duminică preşedintele Alexander Lukaşenko.

El a mai spus că decizia pe care a luat-o este deopotrivă emoţională şi ideologică şi a ţinut să menţioneze că oameni au murit din cauza viruşilor şi altor boli în timpul războiului.

„Ei au murit pentru noi, oricât de rău ar suna acest lucru”, a continuat Lukaşenko, asigurând că nimeni nu va fi obligat să participe la parada militară.

Belarusul a raportat până în prezent 16.705 cazuri de COVID-19, din care 99 de decese, în timp ce preşedintele Lukaşenko este criticat atât în ţară cât şi în străinătate pentru ezitările de a adopta măsuri menite să stăvilească epidemia la începutul căreia el a calificat teama de coronavirus drept o „psihoză”, scrie Digi24.

În Rusia vecină, preşedintele Vladimir Putin a amânat din cauza epidemiei parada militară care se desfăşoară în mod tradiţional în Piaţa Roşie din Moscova, dar va susţine pe 9 mai un discurs şi va depune coroane de flori, iar deasupra capitalei ruse va avea loc un miting aerian al Forţelor Aeriene.

Președintele Igor Dodon a anunțat că, sărbătoarea de 9 mai, zi care încă este în perioada de criză, declarată de Parlament, ar putea fi amânată pentru sfârșitul lunii august.

„Când vor fi zile mai bune”. Dodon vrea ca parada de 9 mai să fie amânată pentru 24 august (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X