De mâine, transportul public din Chișinău revine la programul obișnuit. Regulile care trebuie să le respecte pasagerii

Autor: , in Actualitate / Social / 3 mai, 2020, 20:04

Începând de mâine, 4 mai 2020, activitatea troleibuzelor și autobuzelor va fi reluată în Capitală în regim obișnuit, pe durata întregii zile, cu prezența taxatorilor și achitarea biletului de călătorie.

În vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a infecției COVID-19, începând cu data de 4 mai 2020, în mijloacele de transport în comun din municipiul Chișinău, devine obligatorie acoperirea feței (nas, gură) cu mască, inclusiv măști improvizate sau alte materiale de protecție de unică folosință sau reutilizabile (fulare, eșarfe sau alte articole vestimentare).

Nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi drept temei de tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice, în cazul în care a fost pusă în pericol sănătatea publică, persoanele fizice riscă amenzi de la 22.500 la 25.000 de lei, iar persoanele juridice – de la 50.000 la 75.000 de lei.

Începând cu 17 martie când a fost instituită Starea de Urgență, șoferii de troleibuze și autobuze au avut program redus de lucru, taxatorii au fost trimiși în concedii, iar călătoria a fost gratuită.

De asemenea, în ultimele trei zile, transportul public în Chișinău a fost sistat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


X