„N-ar fi nevoie? Serios? Discreditează asistența umanitară”. Replica lui Ioniță, după ce a fost criticată venirea medicilor români în Republica Moldova

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Politic / Social / 3 mai, 2020, 09:34

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a anunțat că, unii au început deja să se agite și să încerce să discrediteze asistența umanitară oferită de România cetățenilor Republicii Moldova. Printre critici sunt și membri PSRM care au spus că „ajutorul a venit prea târziu”. Ioniță a precizat că, România suportă toate costurile, inclusiv echipamentele individuale de protecție ale medicilor români.

„Au început deja unii de prin Republica Moldova și de pe la București să se agite și să încerce să discrediteze asistența umanitară oferită generos de România, dezinteresat și necondiționat tuturor cetățenilor Republicii Moldova, acum în vremuri de năpastă pandemică. Cum că a venit prea târziu, cum că n-ar fi nevoie (serios?), cum că alții din vecinătate au fost mai rapizi și România doar copiază, cum că ar fi doar poze și fanfare. Dragelor și dragilor, în primul rând, în aceste vremuri grele pentru toți nu suntem într-un concurs de frumusețe. Orice gest contează și orice efort trebuie apreciat. Doar împreună putem ieși din criză, astfel încât să sperăm la o viață normală”, a comentat ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Potrivit ambasadorului, politica României față de Republica Moldova este consecventă și predictibilă și are în centrul său susținerea parcursului european.

„Guvernul de la Chișinău trebuie să facă reforme și asistența acordată cetățenilor (grădinițe, autobuze pentru elevi, burse școlare, edificii renovate, tabere pentru copii, cultură, sănătate etc.). România se îngrijește de cetățenii Republicii Moldova, mai ales când sunt în nevoie. România e alături de toți cetățenii Republicii Moldova indiferent de limba vorbită sau de partidul cu care aceștia votează, e solidară și empatică. Și nu pune condiții”, explică Ioniță.

Ambasadorul României la Chișinău a precizat că, în această logică se înscrie decizia președintelui României și a Guvernului României de a trimite în Republica Moldova o echipă medicală (52 de persoane, dintre care 41 de medici și asistente) și o donație consistentă de circa 3,5 milioane euro constând în echipamente medicale și medicamente.

„Marcăm și astfel 10 ani de Parteneriat strategic pentru susținerea parcursului european sl Republicii Moldova. Echipa medicală a ajuns la 30 aprilie 2020 și este pe deplin operațională în spitalele din Chișinău, Cahul și Bălți. De reținut că în aceste vremuri resursa umană, medicii, este cea mai valoroasă și trebuie apreciată corespunzător. Le mulțumesc acestor bravi eroi din prima linie de luptă cu coronavirus, care au venit voluntar în această misiune umanitară în Republica Moldova, pentru care România suportă toate costurile, inclusiv echipamentele lor individuale de protecție. Donația de echipamente medicale urmează să vină. Să vedeți atunci poze și PR, cum ar spune unii. Abia aștept! ”, a conchis Ioniță.

„România a trimis 53 de lucrători medicali și un lot cu măști și combinezoane. Mulțumim desigur. Dar ajutorul a venit când regimul de carantină e pe sfârșite, când deja se deschid magazine și fabrici. Și doar după ce Ungaria ne-a oferit un ajutor! Și da, cu ministru, fanfare și poze. China a mai trimis în aceste zile o donație. Nimeni n-a observat, ca și ajutorul din Federația Rusă. Pentru că a fost fără fanfare”, A scris socialistul Bogdan Țîrdea, pe pagina sa de Facebook.

„Trăiesc un sentiment profund de rușine”. Ex-ministra Sănătății acuză autoritățile de rea intenție privind medicii din România

„Trăiesc un sentiment profund de rușine pentru tot ce li s-a organizat ieri colegilor noștri aici”. Afirmația îi aparține fostei ministre a Sănătății din Guvernul Sandu, Ala Nemerenco. Aceasta a criticat modul în care autoritățile au organizat primirea și, în special, cazarea grupului de medici din România, veniți să ajute la combaterea COVID-19 în Republica Moldova pe parcursul a două săptămâni.

Citește și: Banii oferiți de Usatîi medicilor români au fost restituiți

Președintele PUN, Octavian Țîcu, a anunțat că medicii români au fost schimbați dintr-un cămin în altul și abia seara au fost cazați la hotel, după ce au cărat valizele dintr-un cămin în altul.

„Sejurul plăcut, transformat în coșmar”. Țîcu a anunțat că medicii români au fost schimbați dintr-un cămin în altul: Inițial, într-un cămin cu un WC comun pe coridor

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • D-le ambasador, nu vă osteniți să-i lămuriți unui lingău. El totuna nu va înțelege. Despre ajutoarele frățești în perioada de grea cumpănă nici nu se discută. Țârdea caută calul la dinți. Ce tâmpenie din partea sa. Dânsul n-are capacitatea de a gândi. El poate doar să îndeplinească dispozițiile lui dodon trădătorul, pentru care primește câte un os din când în când.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X