„Sperăm să ne întoarcem cu toții sănătoși”. Un medic militar din România spune de ce a venit să acorde ajutor în Republica Moldova

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Externe / Social / 3 mai, 2020, 18:03

Locotenent doctor Ancuța Mihai, medic specialist medicină internă, este una dintre specialiștii care au venit recent din România pentru a ajuta Republica Moldova să față față mai ușor pandemiei COVID-19. Ea este este unul dintre cele 10 cadre medicale militare care a dorit să sprijine colegii moldoveni.

„De ce am ales să fac parte din această misiune militară umanitară? Din dorința de a ajuta și de a fi utilă oamenilor aflați la nevoie! România are nevoie de medicii ei în limitarea și gestionarea efectelor pandemiei, cât și în tratarea pacienților bolnavi de COVID-19, dar să nu uităm că din puținul nostru, bine ar fi să împărțim și la cei în mai mare suferință și nevoie”, a declarat locotenent doctor Ancuța Mihai.

Medicul militar român speră că, atât ea, cât și colegii ei, se vor întoarce sănătoși în România.

„Consider că vom avea ce învăța de la colegii noștri moldoveni, dar că și noi le vom împărtăși din experiența și cunoștințele noastre, în tratarea pacienților cu COVID -19. Sperăm să ne întoarcem cu toții sănătoși și cu un plus în cariera noastră medicală cât și militară”, a conchis Ancuța Mihai.

Vezi și: „N-ar fi nevoie? Serios? Discreditează asistența umanitară”. Replica lui Ioniță, după ce a fost criticată venirea medicilor români în Republica Moldova

Ancuța Mihai este absolventă a Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, din Câmpulung Moldovenesc.

Și-a continuat studiile, pentru o perioadă de 6 ani, în cadrul Institutului de Medicină Militară din Târgu Mureș și Universității de Medicină “Louis Pasteur” Strasbourg, Franța. A urmat pregătirea rezidențiatului în specialitatea medicină internă, pentru o perioadă de 5 ani, în spitalele din București și din Franța.

„Trăiesc un sentiment profund de rușine”. Ex-ministra Sănătății acuză autoritățile de rea intenție privind medicii din România

„Trăiesc un sentiment profund de rușine pentru tot ce li s-a organizat ieri colegilor noștri aici”. Afirmația îi aparține fostei ministre a Sănătății din Guvernul Sandu, Ala Nemerenco. Aceasta a criticat modul în care autoritățile au organizat primirea și, în special, cazarea grupului de medici din România, veniți să ajute la combaterea COVID-19 în Republica Moldova pe parcursul a două săptămâni.

Citește și: Banii oferiți de Usatîi medicilor români au fost restituiți

Președintele PUN, Octavian Țîcu, a anunțat că medicii români au fost schimbați dintr-un cămin în altul și abia seara au fost cazați la hotel, după ce au cărat valizele dintr-un cămin în altul.

„Sejurul plăcut, transformat în coșmar”. Țîcu a anunțat că medicii români au fost schimbați dintr-un cămin în altul: Inițial, într-un cămin cu un WC comun pe coridor

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Sper că, citește aceste rânduri și bâlbâitul țârdea, dacă le poate și i se permite.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X