(VIDEO) „Unii deputați sunt santajați cu dosare penale”. Diacov, Nichiforciuc, Andronachi și Botnari s-au întâlnit cu un apropiat al lui Dodon

Autor: , in Actualitate / Politic / 3 mai, 2020, 22:00

Întâlnire de taină a unor membri marcanți ai PDM în ajunul ședinței Consiliului Politic al formațiunii unde se așteaptă decizii importante legate de viitorul partidului, dar și al actualei conduceri.

Astfel, Dumitru Diacov, Vladimir Andronachi, Eugeniu Nichiforciuc dar și fostul director al SIS, Vasile Botnari au fost surprinși de reporterii deschide.md în după-amiaza zilei de astăzi la hotelul „Luna” din Chișinău la o întrevedere cu Alexandru Vâlcu.

Potrivit sursei, Alexandru Vâlcu este un personaj extrem de influent din anturajul lui Igor Dodon. Întrevederea a durat mai multe ore.

Conform surselor deschide.md, democrații ar fi primit indicații de la Alexandru Vâlcu despre acțiunile pe care trebuie să le deruleze cei prezenți, cunoscuți și ca grupul Andronachi-Nichiforciuc, atât la ședința de mâine cât și mai departe în funcție de deznodământul acesteia.

În ultima perioadă au apărut numeroase informații despre situația tensionată din interioriul PDM și mai ales despre o posibilă debarcare a lui Pavel Filip din funcția de președinte al formațiunii.

Deschide.md mai scrie că, surse din interiorul formaținuii susțin că nemulțumirea membrilor din teritoriu a crescut semnificativ datorită faptului că PDM a fost subordonat lui Igor Dodon și s-ar fi transformat într-un instrument pentru asigurarea și perpetuarea afacerilor lui Adronachi și Nichiforciuc.

Totodată, aceleași surse din cadrul PDM afirmă că mai mulți deputați sunt „ținuți aproape” de către grupul Andronachi-Nichiforciuc inclusiv prin șantajarea cu dosare penale.

Încă de înainte de formarea alianței PSRM-PDM au apărut informații despre apropierea lui Andronachi și Nichiforciuc de Igor Dodon, de o continuare sub oblăduirea actualului președinte a vechilor afaceri controlate anterior de Vlad Plahotniuc.

Sursa citată menționează că, pare straniu și faptul că întâlnirea dintre aceștia a avut loc într-un hotel din Chișinău, asta în timp ce localurile și-au sistat activitate în urma restricțiilor instituite de Guvern din cauza pandemiei de COVID-19.

„Aș fi preferat să aibă răbdare până luni, când democrația veritabilă din PDM va mai face un pas înainte”. Afirmația a fost făcută ieri, de către deputatul Eugeniu Nichiforciuc și a fost scrisă într-o postare în care democratul se referea la plecarea din partid a deputatei Ruxanda Glavan.

Ce se „coace” în Partidul Democrat? Nichiforciuc: Luni, democrația veritabilă din PDM va mai face un pas înainte

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X