Ce venituri raportează Serviciul Vamal de la începutul anului

Autor: , in Economic / 4 mai, 2020, 17:36

Încasările Serviciului Vamal în primele patru luni ale acestui an se cifrează la peste 6,6 miliarde de lei, în creștere cu 78 milioane de lei față de încasările din aceeași perioadă a anului precedent, în luna aprilie fiind colectate la bugetul de stat 1 miliard 285 de milioane de lei.

Pe parcursul lunii trecute, au fost perfectate 33 045 de declarații vamale și constatate 127 de încălcări ale legislației vamale, anunță instituția.

Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul R. Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum. Tot în perioada vizată, au fost întocmite 38 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de 150 de mii de lei.

În luna aprilie, fluxul mijloacelor de transport a scăzut considerabil, constituind 44 237 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale au fost Leușeni și Tudora, cu 14 410 și respectiv, 7 321 de traversări.

Serviciul Vamal administrează Centrul Unic de Apel (+373 22 788 888), unde pot fi obținute (24/24) informații despre regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau înregistrate reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției.

„În scopul prevenirii răspândirii epidemiei de COVID-19, îndemnăm în continuare participanții la traficul transfrontalier să amâne călătoriile și să respecte indicațiile furnizate de autoritățile competente”, recomandă instituția.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X