Plenul Curții Constituționale a sesizat Procuratura Generală

Autor: , in Actualitate / Justiție / 4 mai, 2020, 17:26

Astăzi, 4 mai, plenul Curții Constituționale a sesizat Procuratura Generală în legătură cu declarațiile din presă ale unor figuri publice și cu presupusele filaje și intimidări la adresa unor judecători ai Curții.

Anunțul oficial a fost publicat pe site-ul Curții Constituționale.

„Plenul Curții i-a solicitat Procuraturii Generale să întreprindă toate măsurile legale care se impun, din perspectiva legii penale și/sau contravenționale”, se spune în comunicatul Înaltei Curți.

Anunțul vine după ce săptămâna trecută patru judecători constituționali (Domnica Manole (președinta Curții Constituționale), Serghei Țurcanu, Liuba Șova și Nicolae Roșca) au sesizat plenul Curții Constituționale privind intimidările și filajul la care ar fi supuși.

Într-o declarație pentru Cotidianul.MD, Domnica Manole a anunțat atunci că judecătorii se pregătesc să trimită o sesizare către procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

Totodată, aceasta a declarat că magistrații Curții își rezervă dreptul să informeze instituțiile internaționale cu privire la presiunile și intimidările care se fac la adresa judecătorilor CC, care se tem că însăși viața lor poate fi pusă în pericol.

Precizăm că, la 30 aprilie, primarul de Bălți, Renato Usatîi, a declarat că patru judecători ai Curții Constituționale sunt în prezent filați, iar în adresa lor se încearcă inclusiv organizarea unor „provocări”.

Citește și: Reacția CNA la acuzațiile lui Usatîi privind filarea judecătorilor Curții Constituționale

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X