(VIDEO) Chicu insistă că medicii români au venit în Moldova la „schimb de experiență”: Au oportunitatea să învețe cum se tratează asemenea boli

Autor: , in Politic / Populare / 4 mai, 2020, 09:51

Premierul Ion Chicu insistă că personalul medical din România care a venit la sfârșitul săptămânii trecute în Republica Moldova, pentru a ajuta în lupta cu pandemia, a făcut-o pentru „schimb de experiență”. Asta deoarece, în opinia șefului Executivului, medicii moldoveni s-au descurcat foarte bine în gestionarea crizei sanitare, Moldova înregistrând o rată mai mică a mortalității. 

Luni, în cadrul conferinței de presă de după întâlnirea cu președintele Dodon și spicherul Greceanîi, Chicu a ținut să sublinieze că „echipa de medici români activează și fac schimb de experiență cu medicii noștri”

„Eu vreau încă o dată să menționez profesionalismul excepțional al medicilor noștri. Care au ajutat și continuă să ajute la tratarea persoanelor infectate cu acest caz. Rata deceselor în Moldova din cauza coronavirusului este de 3%. Rata globală este de 7%. În România este 5,7%, în Moldova este de 3%. De aceea toți care vin la noi să ne ajute, au și oportunitatea să învețe de la medicii noștri cum se tratează asemenea boli”, a declarat Chicu.

Joi, în Republica Moldova a sosit un grup format din 52 de medici, asistenți medicali și alt personal. A sosit și un transport cu ajutoare, inclusiv măști, combinezoane de protecție, izolete și medicamente pentru pacienții infectați cu COVID-19. Medicii români au fost repartizați în spitale din Chișinău, Bălți și Cahul, pentru două săptămâni.

Guvernul de la București a aprobat un ajutor umanitar, în valoare de 3,5 milioane de euro, pentru a sprijini Republica Moldova în lupta cu pandemia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Nu spune palavre, chicu. 3%, deoarece se testează foarte puțini oameni. Nu ți-e lehamite de atâta laudă.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X