Candu critică Guvernul pentru că a cazat medicii români într-un cămin. Bolea: Sugerez să-l roage pe nașul său să ofere cazare la hotelul Nobil

Autor: , in Politic / 5 mai, 2020, 13:13

Liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, critică atitudinea guvernării față de medicii români veniți în Republica Moldova pentru a ajuta în lupta cu pandemia COVID-19. Candu califică decizia de a caza medicii într-un cămin, cu grup sanitar comun, drept „o bătaie de joc”. În replică, deputatul socialist, Vasile Bolea, îl întreabă de Candu de ce nu a propus ca medici să fie cazați în hotelul Nobil, deținut de nașul său de cununie, Vladimir Plahotniuc.

În cadrul unei intervenții live pe o rețea de socializare, Candu a criticat atitudinea președintelui Igor Dodon care a mulțumit pentru ajutorul trimis de România abia peste o zi de la recepționarea echipamentului și venirea echipei de medici în Republica Moldova. Liderul grupului Pro Moldova a avut cuvinte de critică și la adresa prim-ministrului Ion Chicu care a declarat că medici români vor avea un schimb de experiență în Republica Moldova.

„România a venit cu un ajutor, cu medici, echipamente, medicamente. Președintelui Dodon i-au trebuit zile să înțeleagă că trebuie să mulțumească Guvernului României. Iar prim-ministrul Chicu iese ieri la televizor și spune vă mulțumim medicilor care au venit fiindcă va fi un bun schimb de experiență. Auzi tu, schimb de experiență. Te-aș trimite eu undeva ca tu să ai un schimb de experiență. Un picuț mai modest nu se poate? Mulțumește Guvernului României, mulțumește României în general că a venit să ne ajute și nu îți bate joc. Așa cum v-ați bătut voi joc, cazându-i pe acești medici într-un cămin, câte 2-3 în cameră, și cu grupuri sanitare comune. Și încă ministra Dumbrăveanu iese și spune Vă doresc un sejur bun”, a spus Candu.

Cât privește cazarea medicilor, care din start au fost duși într-un cămin, Candu susține că asta este „o bătaie de joc” și „lipsă de a înțelege realitate. Aroganță și prostie din partea guvernanților”.

„Sunt atâtea hoteluri în oraș, în care poți caza medicii și tu iei și îi cazezi câte 2-3 în cameră, ca pe studenți, cu toalete și dușuri comune. Bătaie de joc. Noroc că foarte repede Ambasada României le-a găsit un hotel, a vorbit cu proprietarii hotelului și le-a organizat sejur bun”, a spus acesta.

Citește și: „Sejurul plăcut, transformat în coșmar”. Țîcu a anunțat că medicii români au fost schimbați dintr-un cămin în altul: Inițial, într-un cămin cu un WC comun pe coridor

Politicianul susține că „cu cât mai rău fac ei, cu cât mai proști și aroganți sunt, cu atât le va fi mai scurtă șederea în această guvernare”.

În replică, deputatul socialist, Vasile Bolea, îl întreabă de Candu de ce nu a propus ca medici să fie cazați în hotelul Nobil, deținut de nașul său de cununie, Vladimir Plahotniuc

„Am văzut că noul proiect al oligarhului fugar din diasporă Ilan Șor, Andrian Candu, critică condițiile în care au fost cazați medicii români care au venit în Moldova. Avem o sugestie pentru jucăria lui Șor, Candu, să-l roage pe nașul său Vladimir Plahotniuc să ofere cazare medicilor români în hotelul Nobil de 5 stele. Ar fi un gest nobil din partea nașului în susținerea finului”, a comentat Bolea.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • O sugestie, ca de obicei, proastă, spusă de un individ cu cap mare, dar boșter. Dacă el nu-și cunoaște profesia, ce să mai zici de alte lucruri. Uitați-vă la adresarea sa la CSM și o să vă convingeți.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X