Greceanîi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău: A exprimat regretul că împrumutul Moscovei a fost atacat la CC

Autor: , in Politic / 5 mai, 2020, 17:19

Președinta Parlamentului a avut marți, 5 mai, o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. Potrivit unui comunicat al Parlamentului, cei doi au fost discutat despre cooperarea moldo-rusă în diverse domenii, dar și la acțiunile de combatere a coronavirusului în cele două state.

Zinaida Greceanîi „a mulțumit conducerii Federației Ruse pentru ajutorul acordat Republicii Moldova în lupta cu COVID-19 și pentru disponibilitatea de a oferi asistență financiară, menționând importanța foarte mare a acesteia pentru menținerea stabilității bugetare a țării”.

Totodată, președinta Parlametnului „a exprimat regretul pentru faptul că acordul privind acordarea împrumutului, care a fost negociat începând cu toamna anului trecut și adaptat la noile realități, fiind atât de necesar pentru țara noastră, a fost atacat de oponenții politici la Curtea Constituțională, aceasta urmând să se pronunțe în ședință pe 7 mai curent”.

Președintele Legislativului a reiterat interesul major al autorităților Republicii Moldova pentru buna cooperare cu Federația Rusă în toate domeniile și a reiterat deplina disponibilitate pentru dezvoltarea continuă a dialogului politic moldo-rus.

Cei doi au discutat și subiectul privind aniversarea a 75 de ani de la încheierea celui de-al doilea Război Mondial, pe care Parlamentul a numit-o „cea de-a 75-a aniversare a Victoriei în marele război pentru apărarea Patriei”.

„A fost subliniat faptul că, deși starea de urgență și-a lăsat amprenta asupra sărbătorii în acest an, totuși Marea Victorie este și va rămâne sfântă pentru popoarele noastre”, se arată în același comunicat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X