Nagacevschi acuză presa că implică CSM în jocuri politice: „A fost foarte inflamată timp de o săptămână”

Autor: , in Cultură/Media / 5 mai, 2020, 11:43

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, acuză presa că se implică în jocuri politice cu privire la activitatea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Acuzații în acest sens au fost făcute în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului, când se examina solicitarea deputatului socialist, Vasile Bolea, prin care a cerut ridicarea mandatele a trei judecători ai Curții Constituționale – Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca.

În cadrul dezbaterilor, ministrul Justiției a declarat că presa a fost „foarte inflamată” pe acest subiect.

„Presa a fost foarte inflamată timp de o săptămână. Un fel de tentativă de implicare a CSM în jocuri politice. Trebuie să separăm CSM de jocurile politice”, a comentat Nagacevschi.

De partea cealaltă, Membra CSM Nina Cernat și-a manifestat nemulțumirea față de faptul că Bolea a trimis sesizarea în adresa CSM, în opinia sa deputatul socialist încercând astfel să atragă instituția în „jocuri politice”.

„De ce domnul Bolea s-a adresat CSM? Trebuia să se adreseze Parlamentului și Guvernului. Am impresia că se încearcă folosirea CSM ca argument în jocuri politice. Eu vreau să mă adresez către deputați să înceteze să folosească CC ca instrument politic”, a declarat Cernat.

De menționat că cererea lui Bolea a fost remisă către Parlament și Guvern. Magistrații Liuba Șova și Nicolae Roșca au fost numiți de Guvern în urma unui concurs, în timp ce Domnica Manole a fost numită de Parlament prin decizia majorității parlamentare de atunci Blocul ACUM-PSRM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X