Năstase încă așteaptă ca Sandu și PAS să-și respecte „angajamentul” și să-l susțină la prezidențiale

Autor: , in Politic / 5 mai, 2020, 13:00

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, susține că așteaptă în continuare ca Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate să-și respecte „angajamentul” și să-l susțină în cadrul alegerilor prezidențiale. 

El a declarat marți, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, că „n-a văzut deocamdată o decizie a Partidului Acțiune și Solidaritate de a participa sau nu cu un candidat”.

„Iată de ce – în condițiile în care ideea noastră de a avea un candidat comun, apolitic, apartinic nu a fost susținută și de alte partide -, noi avem o decizie a partidului de a participa la aceste alegeri cu propriul candidat. Așteptăm o decizie din partea PAS de a ne susține, așa cum am făcut-o noi, în 2016, așa cum a făcut dna Sandu…”, a declarat Andrei Năstase.

El a insistat că Platforma DA așteaptă „ca angajamentul pe care l-a făcut dna Sandu că ne va susține la alegerile prezidențiale, așa cum noi am susținut-o pe dna Sandu la funcția de premier, se va produce…”

„S-o întrebați pe dna Sandu și vă va confirma acest lucru, dar a fost confirmat în spațiul public, chiar la un post de televiziune și noi încă considerăm că este loc să ne respectăm angajamentele, să mergem cu un singur candidat, să-l batem pe Dodon, să ajungem să avem niște alegeri parlamentare curate, cu oameni care nu sunt puși pe liste de Plahotniuc sau de alții, ci oameni care merită. Și iată atunci vom reuși – prin adevăr, prin asumare – să schimbăm lucrurile în Republica Moldova”, a mai spus Năstase.

Partidul Acțiune și Solidaritate urma să-și decidă candidatul pentru alegerile prezidențiale la sfârșitul lunii martie. O decizie în acest sens a fost amânată din cauza crizei provocată de pandemia de coroanvirus.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X