Parlamentul și Guvernul vor decide dacă Manole, Roșca și Șova vor rămâne fără mandate la CC

Autor: , in Politic / Populare / 5 mai, 2020, 11:36

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis să remită solicitarea deputatului PSRM Vasile Bolea, privind retragerea mandatelor de judecători ai Curții Constituționale pentru Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca, către instituțiile care i-au numit pe cei trei.

Potrivit raportului realizat de CSM, analizarea unei astfel de sesizări nu ține de competența membrilor instituției, ci de cea a Parlamentului și Guvernului, care au numit judecătorii.

Astfel, cu unanimitate de voturi, membrii CSM au decis să remită sesizarea către Parlament (care a numit-o pe Manole) și către Guvern (care i-a selectat pe Șova și Roșca).

Membra CSM Nina Cernat și-a manifestat nemulțumirea față de faptul că Bolea a trimis sesizarea în adresa CSM, în opinia sa deputatul socialist încercând astfel să atragă instituția în „jocuri politice”.

„De ce domnul Bolea s-a adresat CSM? Trebuia să se adreseze Parlamentului și Guvernului. Am impresia că se încearcă folosirea CSM ca argument în jocuri politice. Eu vreau să mă adresez către deputați să înceteze să folosească CC ca instrument politic”, a declarat Cernat.

De menționat că acum o săptămână deputatul socialist Vasile Bolea a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cu solicitarea de a ridica mandatele a trei judecători ai Curții Constituționale – Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca. Ultimii doi sunt judecătorii, la propunerea cărora a fost inițiată ședința în care Vladimir Țurcan a fost demis din funcția de președinte al Curții, fiind înlocuit cu Domnica Manole. În sesizarea sa, Bolea motivează că cei trei magistrați au încălcat jurământul depus, prin divulgarea secretului deliberării la alegerea Președintelui Curții Constituționale.

Citește și: Gribincea: Demersul lui Bolea către CSM e „circ”. Judecătorii CC pot fi sancționați doar de instituțiile care i-au numit

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X