Raportul de forțe la Curtea Constituțională ar fi devenit 3 la 3, susține primarul de Bălți, Renato Usatîi. Potrivit lui, unul dintre cei patru judecători, care au sesizat plenul Curții Constituționale privind presiunile și filajul la care ar fi fost supuși în ultima perioadă, și-ar fi schimbat viziunea după ce a fost șantajat cu un dosar penal mai vechi, pentru viol.

Declarațiile au fost făcute luni seara în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Citește și: Declarații: Filip ar fi solicitat eliminarea lui Nichiforciuc, dar ultimul a fost salvat de Diacov

Liderul Partidului Nostru a evitat să spună despre cine este vorba, motivând că nu ar fi corect.

În timpul emisiunii, moderatoarea Natalia Morari a afirmat că a primit un mesaj de la un politician cunoscut de la Chișinău, care i-ar fi confirmat informația.

„Sper că acest judecător se va gândi bine și va acționa cu calm, mai bine să iasă și să fie sincer cu publicul, decât să fie permanent șantajat de oamenii socialiștilor”, a spus Usatîi.

Citește și: „Exponenții regimului Dodon fac presiuni asupra judecătorilor CC”. Litvinenco a anunțat că va depune un denunț penal

Amintim că luni, 4 mai, plenul Curții Constituționale a sesizat Procuratura Generală în legătură cu declarațiile din presă ale unor figuri publice și cu presupusele filaje și intimidări la adresa unor judecători ai Curții.

Anunțul vine după ce săptămâna trecută patru judecători constituționali (Domnica Manole (președinta Curții Constituționale), Serghei Țurcanu, Liuba Șova și Nicolae Roșca) au sesizat plenul Curții Constituționale privind intimidările și filajul la care ar fi supuși.

Într-o declarație pentru Cotidianul.MD, Domnica Manole a anunțat atunci că judecătorii se pregătesc să trimită o sesizare către procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

Totodată, aceasta a declarat că magistrații Curții își rezervă dreptul să informeze instituțiile internaționale cu privire la presiunile și intimidările care se fac la adresa judecătorilor CC, care se tem că însăși viața lor poate fi pusă în pericol.

Precizăm că, la 30 aprilie, primarul de Bălți, Renato Usatîi, a declarat că patru judecători ai Curții Constituționale sunt în prezent filați, iar în adresa lor se încearcă inclusiv organizarea unor „provocări”.

Citește și: Reacția CNA la acuzațiile lui Usatîi privind filarea judecătorilor Curții Constituționale

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here