Ţara victorioasă care numără cazurile de COVID-19 pe degetele de la o mână. Reţeta succesului constă în 3 elemente

Autor: , in COVID-19 / 5 mai, 2020, 12:18

Noua Zeelandă a nu a raportat niciun caz nou de infectare cu noul coronavirus pentru a doua zi consecutivă. Este prima dată când se întâmplă acest lucru din 25 martie, dată ce marchează vârful epidemiei în ţară. După aproape 5 săptămâni de măsuri stricte pentru a preveni răspândirea virusului, statul insular a relaxat marţi restricţiile, scrie Mediafax.

Constrângerile aferente blocajului de gradul 4 din perioada anterioară au fost descrise de premierul neo-zeelandez Jacinda Ardern drept „cele mai stricte resimţite de neozeelandezii în istoria modernă”.

De astăzi, alţi 400.000 de cetăţeni ai ţării revin la muncă, astfel încât 75% din economia ţării să poată funcţiona. Noile restricţii, de nivel trei, permit organizarea de înmormântări restrânse, dar şi serviciile de livrări.

În acest moment, în Noua Zeelandă mai sunt internaţi doar 4 pacienţi bolnavi de COVID-19. Nu au mai fost raportate nici alte decese, astfel încât bilanţul morţilor s-a oprit la 20.

Ashley Bloomfield, directorul general al Sănătăţii din Noua Zeelandă, a declarat că 88% dintre cele 1.486 de persoane care au contractat virusul s-au recuperat. „Desigur, trebuie să ne conformăm planului”, le-a spus Bloomfield reporterilor în timpul unei conferinţe de presă susţinute în Wellington.

„Cel mai rău lucru pe care l-am putea face ar fi să sărbătorim succesul înainte de fluierul final”.

Reţeta succesului: Cum a fost posibil?

Noua Zeelandă a avut parte de câteva avantaje semnificative în ceea ce priveşte combaterea virusului.

1. A beneficiat de timp. Noua Zeelandă a confirmat primul caz de coronavirus pe 28 februarie, o dată târzie comparativ cu alte state.
2. Este un stat insular, relativ izolat de restul lumii. De asemenea, sunt puţine zboruri ce tranzitează Noua Zeelandă.
3. Poate că adevărata cheie a succesului constă, însă, în modul de abordare a problemei. S-au mişcat rapid, au testat populaţia la scară largă şi s-au bazat pe resurse ştiinţifice de cea mai înaltă calitate.

În ciuda succesului timpuriu înregistrat în Noului Zeelanda, ţara este încă departe de a reveni la stilul de viaţa normal, anterior epidemiei. „(Nivelul trei – n.r.) nu este şi nu poate readuce viaţa ante-COVID-19″, a declarat Ardern luni. „Va veni şi ziua aceea va, dar încă nu este momentul”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X