Țurcan cere anularea deciziei prin care a fost demis de la conducerea Curții Constituționale

Autor: , in Justiție / Populare / 5 mai, 2020, 11:43

Vladimir Țurcan contestă demiterea sa din funcția de președinte al Curții Constituționale (CC). Actualul magistrat al Curții a depus o sesizare luni la CC, prin care cere plenului Curții să anuleze actul prin care a fost demis, dar și a celui prin care Domnica Manole a fost aleasă președintă a Înaltei Curți.

Informația a fost confirmată pentru Cotidianul.MD.

„Ieri la ora 8 dimineața a fost înregistrată cererea domnului Vladimir Țurcan privind anularea hotărârii din data de 24 aprilie 2020 prin care dumnealui a fost destituit din funcția de președinte al Curții Constituționale și hotărârea din aceeași dată prin care a fost aleasă prin vot secret în funcția de președinte doamna judecător Domnica Manole. Solicitările sale au fost întemeiate în baza Codului Administrativ”, a declarat președinta Curții.

Potrivit ei, termenul pentru examinarea cererii este de 15 zile.

„În prezent, ea nu este pusă în ordinea de zi. Pentru săptămâna aceasta ea nu va fi soluționată, deoarece avem alt eîntrebări mai importante. O să anunțăm despre rezultatul examinării acestei cereri pe pagina Curții, așa cum o facem de obicei”, a declarat Domnica Macole.

Precizăm că Vladimir Țurcan a fost demis de la conducerea CC în luna aprilie, într-o ședință a plenului CC inițiată de judecătorii Liuba Șova și Nicolae Roșca. Drept motiv pentru demitere a servit convorbirea telefonică avută cu președintele Igor Dodon, care l-ar fi sunat să afle din „prima sursă” despre decizia CC de suspendare a legii pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X