Declarația celor 30 de consilieri din Drochia care au părăsit PD a fost scrisă la Chișinău, insistă Diacov (VIDEO)

Autor: , in Politic / 6 mai, 2020, 10:08

Textul Declarației celor 30 de consilieri raionali și locali de la Drochia a fost scris la Chișinău, afirmă președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov. Deputatul a calificat acțiunea drept „turism politic”, declarând totodată că acest proces este „aproape normal”. Potrivit lui, consilierii au fost atrași cu remunerări avantajoase și nu cu doctrine politice.

„Textele respective nu se scriu la Drochia. Ele se scriu la Armenească, undeva. Am vorbit cu colegii de la Drochia, cu oamenii serioși care reprezintă Partidul Democrat și au viziuni, influențe. Au plecat câțiva oameni, o parte dintre cei care au semnat aici au mai declarat că au plecat data trecută, cu două luni în urmă. Asta așa, ca să fie lista mai lungă”, a spus deputatul în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

„Ăsta e fenomenul turismului politic. La nivel central dacă se produce, de ce să nu se întâmple acolo? Argumentele sunt aceleași. Nu știu ce să spun. E un proces aproape normal. Se schimbă partidele, și oamenii.

Cândva, unii dintre ei au venit la Partidul Democrat tot așa, convinși cu secretariatul de atunci. Acum au plecat pentru că îi ademenesc cu aceleași argumente. Pe de o parte e păcat, pe de altă parte – lasă-i să se ducă”, a declarat Dumitru Diacov.

„O să fie o competiție mai interesantă la Drochia”, a adăugat președintele de onoare al PDM.

Amintim că marți, 5 mai, 30 de consilieri raionali și locali din Drochia au anunțat că părăsesc Partidul Democrat din Moldova (PDM) și aderă la grupul Pro-Moldova, condus de Andrian Candu, motivând că „PDM a devenit o anexă a PSRM” și că „în formațiune nu mai există liberă exprimare”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X