Petiție online pentru ca ajutorul oferit de România pentru Republica Moldova să fie prezentat în PMAN

Autor: , in COVID-19 / Social / 6 mai, 2020, 17:20

Într-o petiție online, sute de oameni solicită autorităților Republicii Moldova să permită celor 20 de camioane staționarea și predarea ajutorului românesc în valoare de 3,5 milioane de euro în Piața Marii Adunări Naționale.

„În semn de apreciere și recunoștință pentru suportul medical acordat de România, solicităm Președinției Republicii Moldova, Guvernului Republicii Moldova și Primăriei Municipiului Chișinău ca evenimentul de primire a convoiului umanitar să se desfăsoare în Piața Marii Adunări Naționale”, a scris autorul petiției.

Mâine, 7 mai, în Republica Moldova va ajunge convoiul de 20 de camioane cu echipamente și medicamente în valoare de aproximativ 3.5 milioane de euro, donație din partea României.

„Donația conține 500.000 de măști FFP2, 25.000 de combinezoane, 1.200 de flacone de Plachemir și 1.600 de flacoane de Caletra, care pot să asigure un tratament pentru un număr dublu față de numărul de cetățeni infectați cu coronavirus din Moldova. Acesta este cel mai mare ajutor umanitar primit de Republica Moldova de la o altă țară de la începutul pandemiei. Din respect față de acest gest solicităm așadar ca evenimentul să se desfășoare în Piața Marii Adunări Naționale”, se arată în textul petiției.

Petiția poate fi semnată aici.

Totodată, Partidul Unității Naționale (PUN) acuză „sabotarea continuă” a ajutorului umanitar acordat necondiționat de către România cetățenilor Republicii Moldova, în lupta cu pandemia COVID-19.

Vezi și: PUN acuză guvernarea că sabotează ajutorul umanitar din România: „Refuză în mod rușinos” accesul camioanelor în PMAN

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X