Primăria Capitalei vrea să rezolve problema inundațiilor de pe strada Albișoara. Un grup de lucru va căuta soluții

Autor: , in Social / 6 mai, 2020, 17:52

Primarul Capitalei a dispus crearea unui grup de lucru pentru a analiza modalitățile de remediere a situației create pe strada Albișoara, în preajma podului de pe bd. Grigore Vieru, acolo unde, după ploi, se acumulează cantități mari de apă.

„Echipa formată din reprezentanți ai autorităților și serviciilor municipale: specialiști ai Direcției generale transport public și căi de comunicație, Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare, Î.M. Regia „Exdrupo”, S.A. „Apă-Canal Chișinău” etc., s-a convocat marți la fața locului și a identificat câteva soluții imediate pentru redirecționarea apelor care se acumulează pe vreme cu ploi torențiale, pe carosabilul din str. A. Pușkin și A. Botezatu și evitarea suprasolicitării rețelei de canalizare pluvială din zona străzii Albișoara”, se arată într-un comunicat al municipalității.

Potrivit Primăriei, serviciile de profil vor efectua inspecția video a coloanelor de canalizare, operațiune menită să determine cauza înfundărior repetate, funcționarea defectuoasă, localizarea infiltrațiilor, precum și reamenajarea și extinderea complexului de receptoare pluviale a căminelor de acumulare din sector.

O altă soluție pentru redirecționarea apelor pluviale din preajmă și evitarea inundațiilor este amenajarea unui canal deschis pentru captarea apelor în panta râului Bâc, la intersecția străzilor A. Pușkin și Albișoara, susține municipalitatea.

„Grupul de lucru a propus reactualizarea proiectului de curățare a albiei râului Bâc, pe un tronson cu lungimea de 900 de metri liniari. În acest sens, în baza constatărilor specialiștilor, astăzi, a fost întocmit un proces verbal.

Anterior, autoritățile municipale au soluționat problema inundațiilor și acumulării de apă, ca urmare a ploilor, pe un tronson al străzii Albișoara, zona din preajma CC „PEGAS”, prin reabilitarea rețelei de canalizare pluvială.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X