PUN acuză guvernarea că sabotează ajutorul umanitar din România: „Refuză în mod rușinos” accesul camioanelor în PMAN

Autor: , in Politic / 6 mai, 2020, 13:29

Partidul Unității Naționale (PUN) acuză „sabotarea continuă” a ajutorului umanitar acordat necondiționat de către România cetățenilor Republicii Moldova, în lupta cu pandemia COVID-19.

PUN semnalează într-un comunicat de presă că „după încercările unor deputați PSRM precum și a unor consilieri ai lui Igor Dodon de a minimaliza ajutorul acordat de România, guvernarea PSRM-PDM refuză în mod rușinos și nejustificat să ofere permisiunea celor 20 de camioane cu ajutor umanitar destinat luptei anti-Covid 19 să fie prezentate și predate beneficiarilor în PMAN”.

Partidul Unității Naționale solicită Guvernului să permită celor 20 de camioane staționarea și predarea ajutorului românesc în valoare de 3,5 milioane de euro (cca 66 de milioane MDL) în Piața Marii Adunări Naționale.

Formațiunea politică face „apel la PDM să-și dovedească prin fapte declarațiile pro-europene și de prietenie față de România și să intervină la premierul Ion Chicu pentru ca ajutorul necondiționat venit din România să fie distribuit din Piața Marii Adunări Naționale”.

„Eforturile guvernării de a ascunde practic de ochii cetățenilor Republicii Moldova ajutorul venit România este un gest nu doar inamical dar profund anti-românesc”, se mai arată în comunicatul PUN.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X