Chicu explică efectele eventualei anulări a creditului rusesc: Vom merge în Parlament

Autor: , in Politic / Populare / 7 mai, 2020, 20:58

Dacă creditul rusesc de 200 de milioane de euro nu va veni, Guvernul va trebui să meargă în Parlament pentru a tăia patru miliarde de lei cheltuieli din bugetul de stat pentru anul 2020. Afirmația îi aparține șefului Executivului, Ion Chicu, și a fost făcută într-un interviu pentru Europa Liberă.

„Dacă acești bani nu ajung, atunci noi suntem sub riscul că nu vom putea finanța cheltuieli de 4,2 miliarde de lei. Noi acum, când am rectificat bugetul în parlament, această sumă am inclus-o acolo și sub ea am prevăzut cheltuieli. În cazul când acești bani sunt excluși, pașii tehnici sunt: guvernul trebuie să meargă în parlament, să solicite o rectificare spre minus, spre diminuarea bugetului și să taie cheltuieli de 4,2 miliarde de lei…”, a declarat oficialul.

Citește și: Expert-Grup: Acordul de credit semnat cu Rusia ridică multe semne de întrebare. Comparația cu împrumuturile europene

Întrebat despre șansa să fie renegocierii creditului, Ion Chicu a răspuns că totul depinde de voința ambelor părți.

„Bineînțeles că noi vom avea această dorință și voință să mergem la renegociere, dar noi nu dirijăm cu partea rusă ca ei să dorească sau nu. Noi vom face o tentativă, bineînțeles, dar eu nu pot spune care va fi atitudinea părții ruse, cu atât mai mult că toată regiunea, toată lumea e afectată economic și doritori de a împrumuta bani la asemenea condiții, credeți-mă, nu prea sunt”, a spus Chicu.

Amintim că la această oră Curtea Constituțională examinează sesizările depuse de mai mulți deputați, care au atacat la Curte Legea privind ratificarea Acordului de credit de 200 de milioane de euro, acordat de Rusia Republicii Moldova.

Citește și: „N-am murit nici după dispariția miliardului”. Replica unui judecător constituțional pentru ministrul Nagacevschi, care justifica creditul rusesc

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X