(VIDEO) Ion Chicu, huiduit la ceremonia de primire a ajutorului umanitar din România: „Rușine!”

Autor: , in Politic / 7 mai, 2020, 13:45

Prmeierul Ion Chicu a fost huiduit la apariția sa la ceremonia primirii la Chișinău a ajutorului umanitar al României pentru Republica Moldova, eveniment care are loc sub podul de la Telecentru.

După porția de huiduieli, mulțimea prezentă a scandat „Rușine!” de câteva ori, după care premierul moldovean și-a început discursul oficial, în care a mulțumit Guvernului de la București pentru sprijin în lupta cu pandemia COVID-19.

Șeful Guvernului nu s-a arătat deranjat însă de huiduieli, salutând mulțumirea prin ridicarea mâinii.

„Vă mulțumim frătește pentru acest ajutor. […] Nici cele mai grele timpuri nu-i fac pe români să uite de frații lor. […] Astfel de lucruri consolidează malurile Prutului. Prutul nu poate despărți oamenii buni” a declarat Ion Chicu.

În același timp, ministrul Sănătății al României, Nelu Tătaru, a fost aplaudat la apropierea de tribună, mulțimea scandând „Mulțumim!”.

Convoiul format din 20 de camioane cu echipamente sanitare oferite de România Republicii Moldova pentru sprijinirea în lupta împotriva epidemiei de COVID-19 a plecat, miercuri, din Bucureşti, a ajuns la Chișinău, iar acum are loc ceremonia publică de prezentare a asistenței umanitare.

Convoiul a ajuns pe șoseaua Hâncești, sub podul de la Telecentru, întâmpinat de zeci de cetățeni, cu flagul României și pancarte pe care este scris „Mulțumim fraților”. Oamenii scandează mesaje de mulțumire.

Amintim că Ion Chicu a stârnit mai multe critici în spațiul public, după ce a declarat că echipa de medici din România, care a venit în Republica Moldova pentru a pune umărul la combaterea COVID-19, a sosit la Chișinău pentru a se învăța de la medicii moldoveni cum să trateze pacienții infectați.

Citește și: Convoiul umanitar românesc a ajuns la Chișinău, în aplauze și cu mesaje „Mulțumim fraților” pe pancarte (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X