Sursă foto: Andrian Candu/Facebook

Convoiul format din 20 de camioane cu echipamente sanitare oferite de România Republicii Moldova pentru sprijinirea în lupta împotriva epidemiei de COVID-19 a ajuns la Chișinău. Liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, a criticat atitudinea guvernării care a decis ca ceremonia publică de prezentare a asistenței umanitare să se desfășoare pe șoseaua Hâncești, sub podul de la Telecentru.

„Moldova nu este Dodon. Moldova suntem noi, câteva milioane de oameni recunoscători pentru ajutorul generos acordat de România în această perioadă dificilă. Moldova spune mulțumesc și este rușinată de această primire neospitalieră și ignorantă, pe care au organizat-o socialiștii și democrații”, a scris Candu, pe pagina sa de Facebook.

Premierul Ion Chicu a fost huiduit. După porția de huiduieli, mulțimea prezentă a scandat „Rușine!” de câteva ori, după care premierul moldovean și-a început discursul oficial, în care a mulțumit Guvernului de la București pentru sprijin în lupta cu pandemia COVID-19.

Vezi: (VIDEO) Ion Chicu, huiduit la ceremonia de primire a ajutorului umanitar din România: „Rușine!”

Donația oferită de România pentru Republica Moldova valorează aproximativ 3,5 milioane de euro.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, consideră că România nu trebuie tratată așa cum o fac autoritățile în prezent.

Semnatarii unei petiții online nu au reușit să convingă autoritățile să recepționeze ajutorul României în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), acesta urmând a fi prezentat la intrarea de sud a urbei.

Totodată, Partidul Unității Naționale (PUN) acuză „sabotarea continuă” a ajutorului umanitar acordat necondiționat de către România cetățenilor Republicii Moldova, în lupta cu pandemia COVID-19.

Vezi și: PUN acuză guvernarea că sabotează ajutorul umanitar din România: „Refuză în mod rușinos” accesul camioanelor în PMAN

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, a criticat decizia de recepționare a ajutorului românesc în valoare de 3,5 milioane de euro, pe șoseaua Hâncești, sub podul de la Telecentru, spunând că era firesc să fie un eveniment în Piața Marii Adunări Naționale.

Vezi și: „Nu sub pod se mulțumește pentru un așa ajutor”. Filip critică decizia Guvernului, spunând că asistența umanitară din România trebuie primită în PMAN

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here