„N-am murit nici după dispariția miliardului”. Replica unui judecător constituțional pentru ministrul Nagacevschi, care justifica creditul rusesc

Autor: , in Justiție / 7 mai, 2020, 19:17

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a pledat în fața judecătorilor Curții Constituționale în favoarea constituționalității Legii privind ratificarea Acordului de credit de 200 de milioane de euro, acordat de Rusia Republicii Moldova. Efortul său de a justifica oportunitatea acordării împrumutului de stat s-a soldat cu o replică sarcastică din partea unui judecător constituțional.

UPDATE 19:30 Deputatul Vasile Bolea, reprezentantul Parlamentului la proces, a cerut recuzarea judecătorului Nicolae Roșca pe motiv că magistratul și-ar fi exprimat opinia legat de subiectul cauzei. Președinta Curții, Domnica Manole, a cerut închiderea microfonului de la care vorbea socialistul, afirmând că la această etapă părțile din proces nu au dreptul de a cere recuzări.

Știrea inițială:

„Noi n-am murit nici după dispariția unui miliard din bugetul de stat, cred că nu mai murim nici după aceste 200 de milioane”, a a spus Nicolae Roșca.

„Nu există probleme de ordin tehnic în privința respectivului Acord, și asta nu va duce la supraîndatorarea R. Moldova. Cum a spus și prim-ministrul în fața deputaților: dacă ne-am putea credita din altă parte cu 200 de milioane de euro, la un procent mai bun, în orice moment ne credităm să restituim acest acord, pentru că el ne oferă această posibilitate, dacă găsim asemenea soluție.

În plus, suma de 200 de milioane, chiar și pentru Republica Moldova, nu poate să ducă la situația de faliment al țării. Ieșim noi din pandemie, încasările în buget vor crește, inclusiv și din partea Serviciului Vamal. Desigur o să treacă un pic de timp până vom putea achita creditele accesate de Republica Moldova pentru a lupta cu pandemia”, le-a spus Fadei Nagacevschi judecătorilor constituționali.

Amintim că la această oră Curtea Constituțională examinează sesizările depuse de mai mulți deputați, care au atacat la Curte Legea privind ratificarea Acordului de credit de 200 de milioane de euro, acordat de Rusia Republicii Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X