„Nu am știut că s-a solicitat așa ceva”. Răspunsul lui Dodon, întrebat de ce ajutorul României nu fost prezentat în PMAN (VIDEO)

Autor: , in COVID-19 / Politic / 7 mai, 2020, 16:40

Deși, au fost mai multe solicitări ca cele 20 de camioane cu echipamente sanitare oferite de România Republicii Moldova pentru sprijinirea în lupta împotriva epidemiei de COVID-19 să fie prezentate în Piața Marii Adunări Naționale, Dodon a declarat că nu este la curent cu acest subiect.

„În primul rând, eu astăzi mi-am anulat o parte din vizitele preconizate în teritoriu pentru a fi la Chișinău să salut membrii Guvernului român și ajutorul român. Erau planificate vizite nu doar în Comrat, dar și în raionul Basarabeasca,”, a declarat Dodon.

Întrebat dacă nu a știut că au fost solicitări ca ajutorul umanitar să fie prezentat în PMAN, Dodon a spus că „președintele nu se ocupă de acest lucru”.

„Ce ține de unde și cum, chiar nu știu despre ce este vorba”, a mai spus Dodon.

Totodată, primarul Capitalei, Ion Ceban, a spus că nu e de competența Primăriei să decidă unde are loc ceremonia.

,,Sunt autoritățile centrale care coordonează în această privință și nu ține nemijlocit de competența Primăriei Chișinău să intervină cumva în aceste procese (…) Eu pot să mă exprim cu diferite păreri, există protocol guvernamental în această privință și nu avem decât să ne conducem de el”, a menționat Ceban.

În timp ce avea loc ceremonia de prezentare a asistenței umanitare acordate de România, organizată pe șoseaua Hâncești, sub podul de la Telecentru, Igor Dodon a postat pe Facebook detalii despre vizita sa de astăzi de la Comrat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X