„Nu sub pod se mulțumește pentru un așa ajutor”. Filip critică decizia Guvernului, spunând că asistența umanitară din România trebuie primită în PMAN

Autor: , in COVID-19 / Politic / 7 mai, 2020, 10:38

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, a criticat decizia de recepționare a ajutorului românesc în valoare de 3,5 milioane de euro, pe șoseaua Hâncești, sub podul de la Telecentru, spunând că era firesc să fie un eveniment în Piața Marii Adunări Naționale.

„Pentru un astfel de ajutor se mulțumește nu sub pod, ci în Piața Marii Adunări Naționale – unde în 1989, 700 mii de oameni au cerut limba română – limbă oficială. Am comunicat colegilor încă de ieri aceste nemulțumiri. Regret decizia Guvernului și mă desolidarizez de atitudinea autorităților față de suportul venit de la București”, a scris Filip pe pagina sa de Facebook.

Liderul PDM a postat pe Facebook mai multe poze din 2017, când a fost organizată în PMAN ceremonia de primire a microbuzelor școlare donate de România, spunând că așa ar trebuie să fie și în acest an.

„Așa am întâmpinat în 2017 cele 100 microbuze școlare donate de Guvernul român pentru școlile din țara noastră: în Piața Marii Adunări Naționale, cu mândrie și recunoștință pentru ajutorul oferit. Era cel puțin firesc ca la fel să se întâmple și anul acesta, când România ne trimite 20 de camioane cu medicamente și echipamente de protecție în valoarea de 3,5 milioane de euro. Mulțumim, România!”, a mai scris Filip.

Foto: Facebook, Pavel Filip

Convoiul format din 20 de camioane cu echipamente sanitare oferite de România Republicii Moldova pentru sprijinirea în lupta împotriva epidemiei de COVID-19 plecat, miercuri, din Bucureşti, urmează să ajungă în câteva ore la Chișinău.

Semnatarii unei petiții online nu au reușit să convingă autoritățile să recepționeze ajutorul României în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), acesta urmând a fi prezentat la intrarea de sud a urbei.

Totodată, Partidul Unității Naționale (PUN) acuză „sabotarea continuă” a ajutorului umanitar acordat necondiționat de către România cetățenilor Republicii Moldova, în lupta cu pandemia COVID-19.

Vezi și: PUN acuză guvernarea că sabotează ajutorul umanitar din România: „Refuză în mod rușinos” accesul camioanelor în PMAN

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X