Saakașvili, numit la șefia Comitetului Executiv al Consiliului Național de Reforme al Ucrainei

Autor: , in Externe / 7 mai, 2020, 21:22

Ex-președinte Georgiei și ex-guvernatorul regiunii Odessa, Mihail Saakashvili, a fost numit în funcția de șef al Comitetului Executiv al Consiliului Național de Reformă. Decretul a fost semnat de către președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Îl felicit pe Mihail Saakașvili pentru noua provocare. Consider că va putea să dea un impuls Consiliului Național al Reformelor și va ajuta la implementarea unor schimbări importante în viața țării”, este declarația făcută de Volodimir Zelenski, fiind publicată pe pagina prezidențială a Ucrainei.

Consiliul Național de Reformă al Ucrainei a fost creat în 2014 de către ex-președintele Petro Poroșenko și are menirea de a se implica în planificarea strategică a politicii de reformă a statului și punerea în aplicare a acesteia.

Anterior, Georgia i-a mulțumit Ucrainei pentru faptul că Mihail Saakașvili nu a fost numit în funcția de viceprim-ministru.

„Le mulțumesc mult colegilor din Rada Supremă a Ucrainei pentru că ne-au auzit și au luat o decizie corectă”, a declarat vicepreședintele Parlamentului georgian, Mamuka Mdinaradze.

Amintim că, după aproape doi ani, în luna mai 2019 Saakașvili și-a redobândit cetățenia ucraineană. Un decret în acest sens a fost semnat de către Volodimir Zelenski.

În iulie 2017, el a fost lipsit de cetăţenia ucraineană printr-un decret al preşedintelui Petro Poroşenko în timp ce se afla în străinătate.

Poroşenko i-a acordat cetăţenia Ucrainei în mai 2015 şi l-a numit guvernator al regiunii Odessa. Saakaşvili a demisionat din funcţie în noiembrie 2016, acuzându-l pe preşedintele ucrainean de la acea vreme de „corupţie”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X