Mai multe evenimente culturale online, organizate de Primăria Chișinău în luna mai

Autor: , in Cultură/Media / 8 mai, 2020, 13:34

Pe parcursul lunii mai, municipalitatea va organiza un șir de evenimente culturale, ce vor putea fi urmărite online. Aceste vor fi dedicate sărbătorilor oficiale marcate în această lună, sub formă de programe literar-artistice, concursuri internaționale, expoziții de arte plartice și tururi virtuale ale expozițiilor Muzeului Orașului Chișinău.

Din cauza măsurilor restrictive privind desfășurarea acțiunilor de masă și din cauza epidemiei de coronavirus, Direcția Cultură a Primăriei invită publicul să urmărească online evenimentele planificate.

Astfel, pentru data de 9 mai este prevăzut un program literar-artistic consacrat Zilei Victoriei și comemorării celor căzuți pentru Independența Patriei și Zilei Europei.

În perioada 1-30 mai se desfășoară Concursul Internațional DoReMiFest, organizat în colaborare cu Asociația „DoReMiFest”, unde vor participa 300 de concurenți din România, Ucraina, SUA, Germania, Spania, China, Danemarca.

În perioada 27 aprilie-15 mai, în format online se va desfășura Expoziția de arte plastice în colaborare cu Școala municipală de Arte Plastice „A. Șciusev” și Muzeul orașului, dedicată Zilei Internaționale a Muzeelor 2020, cu genericul „Muzeele pentru egalitate, diversitate și incluziune”.

Pe 18 mai, de Ziua Internațională a Muzeelor, va avea loc lansarea a 4 tururi virtuale a expozițiilor Muzeului orașului. Aici va fi prezentată o anumită perioadă de dezvoltare a orașului Chișinău.

Citește și: Cu ușile închise, dar disponibile online. Tururi virtuale oferite de muzeele din R. Moldova

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X