Partidul Șor se alătură inițiativei Pro Moldova de a crea un bloc politic anti-guvernamental

Autor: , in Politic / Populare / 8 mai, 2020, 10:50

Partidul Șor salută apelul deputatului Andrian Candu privind crearea unui bloc anti-guvernamental și anunță că aderă la inițiativă. Într-o declarație de presă, formațiunea îndeamnă toate forțele opoziției democratice să se alăture noii structuri.

Partidul Șor „își reiterează îngrijorarea în legătură cu situația tot mai gravă prin care trece Republica Moldova și față de criza economică și socială care se acutizează și care poate avea consecințe extrem de grave pentru viitorul țării și al cetățenilor. În același timp, actuala coaliție de guvernare PSRM-PDM nu face nimic pentru a identifica soluții de depășire a crizei și pentru a preveni consecințele”.

Formațiunea constată că „actuala guvernare este subjugată intereselor personale, de natură electorală a liderului de facto al PSRM, Igor Dodon, care urmărește doar scopuri politice și de îmbogățire personală și de grup, în detrimentul țării și cetățenilor”.

„Având în vedere, fortificarea regimului dictatorial al lui Igor Dodon, derapajele anti-democratice ale guvernării, încălcările tot mai frecvente ale drepturilor și libertăților cetățenilor, situația tot mai dezastruoasă a economiei, incapacitatea de a proteja cetățenii de infectare în masă cu noul coronavirus, Partidul Politic „ȘOR” consideră că actuala coaliție, în frunte cu Igor Dodon, nu mai are nici dreptul moral, nici legal de a continua să guverneze Republica Moldova.

Considerăm că în situația actuală disputele politice între forțele opoziției, supărările și frustrările politice trebuie lăsate deoparte, scopul primordial al tuturor partidelor fiind salvarea Republicii Moldova de un regim dictatorial, corupt și incompetent”, se mai arată în declarația formațiunii.

Citește și: (DOC) Candu propune crearea unui nou bloc politic în Parlament: Împreună vom debarca guvernarea anti-populară

Se conturează un bloc politic din 19 deputați

Precizăm că fracțiunea Partidului Șor numără 7 deputați, iar grupul Pro Moldova – 9 parlamentari. Alți trei deputați (Vladimir Vitiuc, Violeta Ivanov și Oleg Sîrbu) au anunța că dau curs inițiativei lui Candu privind crearea unui bloc de opoziție pentru debarcarea actualei guvernări.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X