(VIDEO) Primăria Chișinău ratează circa 28% din veniturile planificate. Pierderile cauzate de restricționarea transportului public

Autor: , in COVID-19 / 8 mai, 2020, 16:15

Primăria Capitalei are pierderi semnificative ca urmare a restricțiilor provocate de noul coronavirus. Potrivit primarului general, Ion Ceban, pentru perioadă stării de urgență pierderile au fost estimate la 43 de milioane de lei. „O cifră destul de semnificativă. Noi am solicitat și suportul bugetului public național, pentru a face față”, a declarat edilul la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

După ce câteva săptămâni cei care călătoreau în troleibuzele din Chișinău o făceau gratis, începând cu această săptămână taxatorii au revenit la lucru.

„Chiar dacă s-au întors taxatorii, nu sunt încasările pe care le aveam în mod obișnuit. În mod normal am avea 700-900 de mii de lei zilnic încasați la buget pentru deplasarea locuitorilor sau celor care vin în Capitală. Astăzi această cifră este de 290 de mii, de trei ori mai mică, iar cheltuielile sunt diferit calculate – de la 1,4 la 1,9 milioane de lei zilnic, dintre care circa un milion era subvenționat de municipalitate, iar restul erau încasări”, a spus Ceban.

„Sunt foarte multe cheltuieli pe care nu le-am prevăzut în această privință, de exemplu cele orientate pentru sprijinirea instituțiilor medicale și a medicilor. Evident că nu am planificat să dotăm, când a fost aprobat bugetul, toate regiile, așa ca oamenii să fie echipați, dezinfectați. Toate lucrurile astea costă mult”, a mai spus primarul.

Potrivit edilului, în prezent Primăria Chișinău nu încasează circa 28% din veniturile planificate.

Citește și: Mai multe evenimente culturale online, organizate de Primăria Chișinău în luna mai

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X