Ce învinuiri i se aduc lui Constantin Țuțu. Dosarul a fost transmis în judecată

Autor: , in Politic / 11 mai, 2020, 12:55

Cauza penală de învinuire a fostului deputat Constantin Țuțu a fost transmisă astăzi în judecată pentru două capete de acuzare. Este vorba despre trafic de influență și escrocherie în proporții deosebit de mari.

Potrivit probatoriului, Țuțu ar fi pretins și primit 20.000 de euro de la rudele unui bărbat. În schimbul acestei sume, fostul deputat le-a promis că poate influența decizia procurorilor în vederea eliberării învinuitului din arest, deși, în realitate, nu avea asemenea influențe.

Cât despre cel de-al treilea capăt de acuzare imputat acestuia – îmbogățire ilicită, urmărirea penală continuă, dosarul fiind disjuns într-o procedură separată, procurorii fiind în așteptarea concluziilor ARBI pentru a se decide în consecință.

În prezent, ex-deputatul este cercetat în libertate, având interdicția de a părăsi localitatea.

Amintim că, la data de 27 martie Țuțu s-a predat benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița.

La data de 27 martie, fiind audiat de procurori, Țuțu a făcut declarații pe marginea dosarului în care este cercetat. Totuși, nu au fost făcute publice declarațiile acestuia și nici măcar dacă își recunoaște învinuirile care i se aduc.

La o zi după ce Țuțu s-a predat benevol organelor de drept din Republica Moldova, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat că, Constantin Țuțu s-a predat organelor de drept din Republica Moldova după ce a primit garanții din partea factorilor de decizie de la Chișinău.

Usatîi a mai spus că, acest lucru este și mai evident, dată fiind relația proastă pe care Țuțu ar avea-o cu președintele Igor Dodon. În acest sens, primarul de Bălți a descris o situație care ar fi avut loc la Băcioi, în campania prezidențială din 2016.

„Țuțu s-a predat, dar în urma unei înțelegeri. Este prima „rândunică” în urma coaliției PSRM-PDM. Da, Țuțu o să stea la pușcărie, dar fără omul, numele căruia începe cu litera „E”, a mai spus Usatîi.

La data de 1 aprilie, fostul deputat democrat Constantin Țuțu a postat pe Instagram o fotografie făcută într-o sală de sport. Oamenii legii ne-au confirmat că este vorba despre o fotografie veche, întrucât ex-deputatul este monitorizat zilnic.

Foto: screenshot

Fostul deputat PDM a fost anunțat în urmărire internațională la începutul lunii octombrie 2019, după ce la 27 septembrie, Judecătoria Chișinău a emis mandat de arestare preventivă pentru un termen de 30 de zile pe numele lui Țuțu, care este învinuit de trafic de influență.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X