Fenomenul meteorologic rar prin care va trece Moldova în următoarele 48 de ore; Temperatura va scădea semnificativ

Autor: , in Social / 11 mai, 2020, 16:02

În întreaga Europă se înregistrează diferențe termice foarte mari, provocate de întâlnirea dintre transporturile de aer foarte rece dinspre Arctica și cel cald – umed dinspre Mediterana. În Moldova, fenomenul se va manifesta prin scăderi drastice de temperatură în următoarele 48 de ore.

Astfel, marți urmează să avem parte de ploi însoțite de descărcări electrice, mai puternice în zona de nord, fiind posibilă și căderea grindinei.

Ulterior se va înregistra o răcire accentuată a vremii, miercuri dimineață temperaturile urmând să scadă până la 3 grade Celsius în zona de nord.

Temperaturile vor reveni în media normală pentru această perioadă începând de joi, când pe timp de zi vor trece de 20 de grade Celsius în toate zonele țării.

Un val de aer arctic se îndreaptă spre Europa dinspre nordul Oceanului Atlantic și Groenlanda. Începând chiar de astăzi, vremea se va răci simţitor în vestul şi nordul continentului. Pentru Germania, spre exemplu sunt aşteptate furtuni puternice şi chiar ninsoare. Asta după ce, în weekend a nins în estul Statelor Unite, inclusiv la New York.

În aceste condiții, România emis un cod galben vânt şi vreme instabilă, care vizeză cea mai mare parte a țării, inclusiv Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X